Michael Jackson

Knappast någon nyhet längre, att Michael Jackson dog natten till idag? Jag hörde det på nyheterna innan jag gick och jobbade. Så klart jag blev berörd, en aning chockad, men kanske inte förvånad. Mina tankar om honom har alltid varit att han var en tragisk figur som mådde mycket dåligt – i hela sitt liv. Jag kunde känna att jag tyckte lite synd om honom emellanåt.

Han har aldrig stått med på min favoritlista av artister, han har funnits där, men jag har aldrig riktigt lyssnat på honom. Jag har ingen låt som jag kan välja som min bästa, inte heller min sämsta. Jag vet egentligen inte vem han var och de låtar jag lyssnat igenom nu på YouTube är för ’skrikiga’i min smak. Har försökt att hitta en lugn fin låt, men det var inte lätt.

Jag beklagar att han dog, alldeles för ung, skulle fylla 51 i augusti och jag tänker på hans tre stackars små barn, hans närmaste. Men jag vet inte vad jag mer ska säga? Han var helt enkelt inte min typ, jag gillade inte hans musik. Många säger ju att han var ett geni, kan så vara, men jag är för dåligt insatt i hans musik.

(Gu´ må förlåta, att jag skriverså här idag…?)

Förresten, nu har jag lyssnat flera gånger på låten jag lagt in här över – och den ääär riktigt bra! Har jag missat nåt?

Hyllningskonsert i Gunillas blogg – här!

Anmaja

7 comments
 1. Lyssna på ”Heal the world”. Lugn och helt underbar.
  Kanske att vi ses på måndag på dansen. Camilla

 2. En stor artist har gått bort. Jag hade heller ingen direkt favortitlåt med honom. Men fina är ju många av hans låtar.
  Får önska Dig en fin och trevlig helg 🙂

 3. Familjen Nilsson/Wenona – Okej, jag ska googla på den. Jag hittade några till som inte var så illa sen. Konstigt att hans musik har gått mig så totalt förbi. Tråkigt att han dog, men det har nog blivit för mycket av allt för honom.
  Ja vi kanske ses, i måndags orkade jag mig inte iväg.
  Önskar hela familjen Nilsson och även Wenona förstås en trevlig helg!
  Anna

 4. Tack för ditt bidrag till hyllningskonserten!

  Kram Gunilla

 5. Hej!
  Jag är 71 år gammal och Michael Jackson har varit men idol sedan jag såg och lyssnade på Jackson Five första gången för ungefär 45 år sedan!
  Tänk er det ungdomar!
  Jag sörjer honom som ett eget barn. Han var underbar. Snäll! Osäker!(Han var ju svart och det var inte lätt i USA på den tiden.) Han fick aldrig vara ett barn!! Han blev utsatt för våld och sexuella övergrepp av sin far!
  Fick aldrig leka! Han blev världens främsta artist och låtskrivare!
  Och vilken dansare!! Skänkte miljontals dollar till behövande barn!
  Bjöd in cancersjuka barn till Newerland och åkte karusell och showade för dem!
  Han var UNDERBAR!!
  Gudrun

 6. Gunilla – Ett jättebra initiativ! Mannen i fråga har bara gått mig förbi, men nu har jag lyssnat på flera låtar på din sida och jag får lov att inse att jag förmodligen missat nåt. Men hans musik kommer förstås alltid att leva kvar.

  Gudrun – Tack för ditt inlägg och välkommen att skriva fler gånger.

  Anmaja

 7. Nu är hyllningskonserten komplett med 23 bidrag. Den finns på bloggen så att vi när vi vill, kan promenera runt till varandra och njuta av Michaels oförglömliga guldkorn. Tack för att du är med!

  KRAM Gunilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.