Kruka

En jättekruka som ska glaseras på insidan och oxideras på utsidan. Men den är så stor att jag dragit mig för att göra det. Fast den är skröjbränd och inte så svår att hantera längre, inte som innan bränningen. Nu går det ju att lyfta den utan att den vittrar sönder, så jag borde ta itu med den. Ska se om jag kan ta mig ner till verkstan i helgen, om det ändå ska fortsätta vara dåligt väder.

Det har regnat massor här i natt, men inte särskilt mycket idag, som ’utlovats’. Men när kan man lite på meteorologerna?

Krukan på den här bilden ser ju mer ut som en riktig kruka, en som jag ringlat från botten och upp. Men det finns ingen botten, då jag vänden den när överkanten var klar och fortsatte att ringla den nedre biten och avlutade med den stora kulan.

Det är något så ovanligt som en beställning. Doteran hade något liknade som hängde i en järnställning, men den slogs sönder i ett fall och jag lovade i ett svagt ögonblick att jag skulle göra en ny. Jag minns inte alls hur deras såg ut så jag har gjort efter eget huvud och jag vet inte alls vad hon verkligen tycker. Och inte vet jag heller hur den blir med glasyr och oxid. Det är alltid en lek med tålamod och förväntningar att jobba med lera.

Anmaja

8 comments
 1. Hej, fina krukor Du har gjort. Förstår det att man måste ha en stor portion tålamod när man göra såna.
  Får önska Dig en trevlig helg 🙂

 2. Heeeeeeeeeej AnMaJa
  Hmmar angående krukan. Det vill jag se IRL, ser lite ”knepig” ut tycker jag som inte fattar det där med keramik. Ser fortfarande fram emot en prova-på-kväll med lera hos dig ….du minns ellerhur? hihihi
  Tack för en trevlig em. Hylla blev så himla bra, allt på plats nu vad det gäller den sektionen ….hmmm, Kvarstår dock en del att göra för övrigt. Nu ska jag ta en stund framför TV:n
  Kaffe ska nu sättas på …. kram och hej då f emM

 3. emM – visst ser den knepig ut! Kul att du skrev det. Jag tycker också det. 😉 Ja nääär ska du komma och prova-på? Så bra att hyllan blev bra!
  A

 4. Tittar in och ser en kruka.. Ja, eller nåt som kanske ska bli en kruka. Ser mest ut som en tomteluva nu, tycker jag men jag vet ju inget om sånt. Du vet, så det blir nog jättesnyggt. Ha en riktigt trevlig kväll!

 5. Arvidsdottern – Ja jag tycker också den ser ut som en tomteluva men det får nog plats två tomtars huvud i den. 😉
  A

 6. Wenona – Din kommentar var jag tvungen att godkänna först, men du skrev den innan emM och Arvidsdottern, så nu lade den sig över deras. Konstigt.
  Tack för din kommentar!
  A

 7. Den påminner om en luv-kruka-ampel som jag har. Ska ta ett kort och slänga upp vid tillfälle. Ser jättespännande ut!

 8. Den vill jag se, Håkan!
  Jag ska ta kort igen när min är klar och hänger i ställningen.
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.