Svenskaflaggansdag!

Grattis syrran på 61-årsdagen – visstnej, Du läser inte min blogg nej, men jag har ju nyss ringt och sjungit, men tog inte som jag brukar ”Om man inte e gla´på på sin födelseda´, när ska man då vara gla´?”utan en annan, vadenuva.

Syrran fyller alltså på Nationaldagen och när jag var liten var det bra tråkigt att alla flaggade för henne men aldrig för mig. Hon hade dessutom en fin brosch med svenska flaggan på.

å andra sidan hade jag bättre namnsdagar än syrran. Förstanamnet den 9 december när man lägger lutfisken i blöt och andranamnet i fruntimmersveckan. Så det var bättre än hon som bara hade en namnsdag och det var andranamnet som inföll en högst vanlig höstdag.

Har just kommit hem från kyrkkaffe på Södra kyrkogården, det tackar jag för, jag som härom veckan gick ur Svenska Kyrkan! Efter 20-30 års funderande, tog jag alltså äntligen steget och gick ur. Plus för mig tycker jag.

Jag ska ha en borgerlig begravning, gifte mig ju borgerligt också (1974), så detta känns rätt och jag vet inte varför jag dragit på det? Jag kanske var rädd att hon eller han ’där uppe’ skulle straffa mig?

Anmaja

2 comments
  1. Men så bra att du äntligen gått ur kyrkan. Den är bara onödig. Men lite kaffe kan man alltid ta, eller hur. Fast helst på Lisas. Kram

  2. Bella, klart jag skulle föredra Lisas! Men det hade blivit lite för långt.
    A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.