Konst(igt)

Vilken tur jag hade – eller skicklighet? Jag fick nära på en chock då jag öppnade ugnen häromdagen och möttes av denna syn. Det var C och R som hade skröjbränt, det vill säga de hade plockat in i ugnen och jag satt på automatiken. Min första tanke var att jag gjort nåt fel med temperaturer och tider.

Ett par dagar senare skulle vi beställa mer lera och lite annat från Lars Tärn och satt och kollade på hans sida. Där stod denna lilla mening: ”Gips i lera spränger sönder leran under bränning. Så var det förstås!

’Flickorna’ hade använt min gamla lera som torkat och efter att ha blött upp den och sen låtit den torka på en av gipsplattorna hade en del gips flagnat och blandats i leran. Detta hade jag ingen aning – att det flagnat och att de jobbat in detta i leran! Sorgligt när det händer, men att gips och lera inte passar ihop det visste jag innan.

I morgon ska jag ut med cykelkärran igen. Den står packad och klar i källaren. Jag var i verkstan förut och plockade ner några krukor, stakar och flätade fat och ska tillbaka till Sinnenas park och se om jag kan lura på nån att köpa min konst. Eller, mina konst-iga saker kanske jag menar…

Anmaja

6 comments
 1. Som jag brukar säga till mig själv, ’jag lär så länge jag lever’. Lärde mig för någon dag sedan att jag behövde 32 ton mursten….
  Du har lärt dig om gips och keramik (har levt med en keramiker så jag visste faktiskt att det kan hända 😉 )

  Lycka till med ekipaget i morgon! Jag är lite sugen på en femarmad ljusstake om det finns någon sådan nedpackad i kärran…

 2. Lycka till med försäljningen 🙂
  Och ha en fin helg nu!

 3. Hoppas försäljningen går bra/har gått bra! Ett underbart väder tror jag du har haft i alla fall för det har vi här. Får önska dig en härlig pingst också. 🙂

 4. Håkan – 32 ton, vad det nu än är, är mycket va? 🙂 Såg det på Din sida. Jag visste faktiskt att gips och lera inte var en bra kombination, men jag visste inte att ’flickorna’ C och R hade fått flagnad mandel, förlåt flagnad gips, i leran! 🙁 Den femarmade var nerpackad, upp-packad och även hempackad. Finns två till i ugnen just nu. Svarta som synden.

  Wenona och Arvidsdottern – Tack, det gick inte särskilt bra nej. Verkligen lite folk i det fina vädret.

  Önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen!

  Anna-Anmaja

 5. Heeeeeeeej AnMaJa
  Oj så tråkigt med keramiken..ojoj Lider med dig. Det sägs ju att man alltid lär sig av misstagen eller hur…?? En sak är ju säker att det inte kommer att hända igen. Har nu sköna dagar i solen på västkusten men vet inte om jag tycker att det är så mycket bättre än hemma. Kan väl säga som så att det är enklare att ta sig till stranden hemma och varmare i vatten. Här var det 15 gr …brrrr, tro inte att jag badade. Har ju Kroatien i färskt minne med ca 22 gr i havet som var bara så klart.
  Hoppas du fick lite sålt. Glöm inte att kolla var det är bakluckeloppis.
  Nu är det visst mat
  Ha en bra helg …kram fr emM

 6. emM – Jo nu har ”flickorna” lärt sig att inte blanda in gips i leran. Synd att deras grejer sprängdes! Jag var inte inblandad, varken i leran eller annat. 😉
  GRATTIS idag på Din födelsedag!
  Kram – Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.