Min vikthistoria


är det nån som är överviktig här? Nej, trodde inte det heller.

Som fettskrämd har jag jojobantat från och till sen jag var 35, är 60 nästa år. Oftast var det enligt WW med lättprodukter för hela slanten. Gick ner ca 11 kg och upp femton, ner 11 och upp femton osv.
.

Hösten 2007 hittade jag läkaren Annika Dahlqvists blogg och läste den och följde även de länkar hon hade på sidan. Insåg att detta var min grej, ja inte bara min, alla med övervikt borde läsa och lära sig äta rätt.
.

”Bokade”in den 17 januari 2008 i agendan för att börja med LCHF. En bra dag, efter alla helger och tjugondagknut och vardag igen. På kvällen, min första dag, hörde jag på tevenyheterna att Socialstyrelsen ’godkände’ Annikas LCHF-metod för överviktiga diabetespatienter! Förstå att jag fick gåshud – samma dag som jag redan innan jul bestämt att jag skulle börja ett nytt och bättre liv! Detta var rätt för mig.
.

Jag började med ägg o bacon till frukost och hallon o turkisk yoghurt på jobbet och lunch/middag på eftermiddagen. Plockade från början inte bort potatisen men minskade ner på den och slopade förstås alla lättprodukter, bröd, ris o pasta. Det var inget som var svårt. I och med att sötsuget helt försvann kändes allt så enkelt, då det var just det söta som varit mitt största problem. Och fetträdslan förstås.
.

De första veckorna var det beteendet jag saknade. Jag tänkte när jag gick från jobbet, jag ska köpa nåt gott till helgen, till kvällen, till teven, till datorn och så kunde jag sakna nåt att mula in när jag satt vid teven, vid datorn, till helgen och kvällen. Men egentligen var jag varken hungrig eller sugen på något, det var bara (o)vanan att alltid ha nåt att peta i mig som pockade på – och jag kunde lätt stå emot.
.

De första nio månaderna, till september, gick jag ner 14 kg, allt enligt planen att gå ner sakta. Sen har jag stått stilla. Jag var ju rätt strikt i början, men nu slarvar jag med bröd. Sötsuget är i alla fall borta, finns inget alls, från dag ett. Sååå skönt!
.

är glad för alla nya recept på ’tillåtet’ bröd jag kan få. Har ett nötbrödsrecept och hittade nyss Oopsi-brödet som jag måste testa. Men jag vill gärna ha fler recept på LCHF-bröd och tar tacksamt emot recept i kommentarer. För att komma till kommentarer är det bara att klicka på länken om det här under. Ja det vet ni ju redan. 🙂
.

Anmaja

6 comments
 1. Så konstigt med ett bröd utan mjöl. Ägg och mjukost? Kan verklagen det brödet ”hålla ihop”? Ja, det vet du ju inte för du har inte prövat det än men det ska bli intressant att höra hur det går. Jag håller tummarna för att det går fint och att det smakar gott.

 2. Arvidsdottern – Ja det verkar konstigt och jag har inte hunnit/orkat baka idag, men jag har handlat och ska just lägga in en bild på allt… 😉
  Anmaja

 3. vad spännande att få följa din vikthistoria. och vad duktig du är!

  tror du hittat pudelns kärna. det handlar om att ändra ett beteende, att minska på det onyttiga, inte panikbanta och kaosäta.

  grattis till att du hittat ditt sätt att må bra!

  tjo!

 4. ullrika – Tack! 🙂

  Anmaja

 5. Har använt Atkins för något år sedan. Vi tyckte det var riktigt bra. Verkar finnas många likheter mellan Atkins och LCHF. Ska kolla dina länkar och misstänker att jag kommr att hänga på.
  Vi behövde inte gå ner så mycket i vikt men mådde mycket bättre av Atikinsdieten.
  Brödet verkar spännande för det saknar jag grymt och jag inte får äta det!

  Hälsningar
  Håkan och Monstret hälsar också(fast bara lite, hon måste ner i vikt från 10 kg till 6kg och det är krig, typ)gillar det inte. Jamar och spänner ögonen i mig, ’read my lips’ MAAT! säger hon på sitt diskreta sätt.

 6. Håkan – Det är många som frågar om LCHF är som Gi och Atkings och annat. Men jag måste säga att jag inte kan jämföra då det är LCHF jag riktat in mig på och de andra känner jag inte alls till.
  Hälsa Monstret! Förstår att hon jamar i protest. Tänk vad kloka katter är!
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.