Äntligen!


Riktigt nääära innan utslagningen

Oj vad jag har väntat på att se om den kunde blomma, den lilla växten som bara blev hårigare och hårigare. För flera år sen tog jag tre skott från tre olika kaktusar och satte i samma kruka. Jag kan inte skilja på novemberkaktus, julkaktus och påskkaktus och vad de nu kan heta, men en var rosablommande, en vitblommande och den tredje såg bara lite hårig ut.


Här syns håren tydligt…

Den rosa har blommat i massor, med mängder av blommor många gånger per år och tagit över krukan nästan helt. Den vita har blommat nästan lika ofta men bara med en eller ett par, tre stycken blommor. Den håriga har jag väntat och väntat på.


…och ännu tydligare.

Tidigare i våras såg jag de små knopparna komma och det tog riktigt lång tid innan de slog ut i blom – verkligen som i dikten att knopparna tvekar för att de gör ont när de brister.


Till slut stod den där – ståtlig i full blom!

Anmaja

7 comments
 1. Jag arbetade i stengods lera och jag gjorde vin glas, kaffekoppar ja lite av varje. Jag var till och med i konstnärs rundan här på Österlen en påsk.
  Det var roligt.
  Jag får kanske ta lite kort och visa.
  Fina kort du tagit på kaktusen.
  Ur snygga.
  Kram Ingrid

 2. Vad fina blommor på kaktusen. Härlig färg.
  Ha en fin dag!

 3. Ingrid* – Okej, drejade Du mest? Jag har också gjort vinglas, men jag tummade mina. Jag har slutat dreja det går inte för ryggen längre. Har haft utställningar också, det är jättekul. Ska stå på en konst/hantverksmässa den 30 maj.

  Wenona* – Ja visst är det fint med blommornas färg.

  * Kul att ni gillar mina bilder!
  Anmaja

 4. Vilken underbart vacker kaktusblomma! Du måste ha gröna fingrar. Jag brukade ha julkaktusar förr men blommorna blev bara små röda ”duttar”. De kanske skulle vara så? 🙂

 5. Arvidsdottern – Men nej jag har inga gröna fingrar, här lever bara blommorna/växterna på mina villkor. Jag bara vattnar nån gång i veckan-var fjortonde dag och de som inte trivs med min behandling dör.
  Anmaja

 6. Så fint att få se blomman i en sådan närbild!

  Kram Gunilla

 7. Gunilla, tack, jag skulle vilja ha en bättre kamera, kunna gå ännu närmare. 🙂
  A

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.