En dag att bara vara

Den här texten har jag redan skrivit idag på Blå Porten på Djurgården, med en sån däringa penna man använde sig av innan tekniken kom. Bara att skriva av det sen (nu alltså). Behöver knappt tänka. *S* Skriver på rader för att inte spåra ur, men det gör jag nog med all sannorlikhet ändå. Att vi inte spårade ur igår är jag glad över. X2000 går rätt fort ju.

Bloggar ständigt ”inne i huvet”och hinner aldrig skriva ner allt. Därför klottrar jag små minnesord på små lappar här och var, för att klä med mer text senare. Men då har jag oftast krypterat till oförståelighet. Vilket ord va!? Finns det i SAOL? Oförståelig, oförståelighet.

Två nya ord som jag läste idag är ’hemester’ och ’svemester’ som kommit ur finanskrisens spår med semestrande på hemmaplan. Alltfler svenskar semestrar hemma i Sverige. Det har jag själv nästan alltid gjort då min ekonomi ofta varit i kris, så för mig är de orden bara fåniga och påminnande om min ekonomi. Annars är jag för nya ord och kollar ibland på nätet vilka som föreslås komma med i nya SAOL.

Sitter alltså ute på Blå Porten på Djurgården, solen skiner, livet leker. Promenerade lite runt omkring här och bara njöt av dagen. Har inget planerat då det sen kommer att rulla på de andra dagarna. Har just ätit en laxrätt, men jag tror att jag fick fel, jag tror det stod lax med fransk potatisgratäng på menyn. Vet inte om jag betalat för det eller den varma laxpatén med underbar sås och potatis som jag fick. Jag är i alla fall mätt och nöjd, kanske nån annan som fått min tallrik är mindre nöjd?

Igår hade jag tänkt åka till stan igen efter jag varit hemma och packat upp, men jag hade värk (som vanligt, vill inte tjata om det) och gick ett par varv i Farsta centrum i stället. Jag åt en fisk- och skaldjursgratäng som var jättegod och sen gick jag tillbaka till kusin vitamin, fast hon är ju på Island fortfarande. Såg lite på teve och sen sov jag åtta timmar som en stock. Vaknade av att en man pratade i sovrummet – men det var bara klockradion som gick igång.

Anmaja

3 comments
  1. Skönt att bara rå sig själv och låta dagen flyta på som den behagar. Blå Porten är inte helt fel. Ibland är det så mycket folk där men som ensam får man alltid plats. Vi åker till Roslagen i morgon. Ha det bra. Kram.

  2. så underbart! kan se dig framför mig sittandes med din lax, promenerandes kring allt det vårliga (finns det ordet 😉
    visst är det härligt och samtidigt knepigt när orden i huvudet bara spritter omkring. Men det hjälper att skriva ner små ord här o där… jag glömmer annars…

    hoppas du får en bra helg!

  3. Bella och Ayla – Stort tack för era kommentarer. Jag har inte hunnit skriva då jag varit på kryss och kom hem igår kväll, trött och nöjd.
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.