En sån dag!


Här skulle varit en bild från Brobytorp,
nu får den komma en annan dag.

En sån dag idag! Vaknade pigg och utvilad, ingen baksmälla, ingen värk. Det kunde inte börja bättre. Ja nu låter det som om jag brukar ha baksmälla för jämnan, men så är det ju inte. Fast igår morse kände jag mig inte så himmelens fräsch efter personalfesten som var på fredagskvällen. En för övrigt trevlig fest med lagom underhållning och gott att äta och dricka. Och dessutom träffa de gamla arbetskamraterna (läs barnsköterskorna) som jag nu för tiden sällan ser. Tyvär har jag kommit långt från dem, men det har ju med mitt jobb att göra och det kan vara lite sorgligt känner jag. Inte mitt jobb, det trivs jag jättebra med, men att komma från de jag jobbat och umgåtts med i så många år är lite trist.

Anne ringde på morgonen och undrade om jag ville ta en tur med henne och sonen till Brobytorp. Vi packade ner lite olika plock att äta till lunch och jag hämtade dem. Bara att kunna ta röde Rudolf och köra själv, vart jag vill, så underbart! Jag ”är med bil”denna helg också. emM lånar ut sin Michubichu, eller hur det stavas, mot att jag passar den när hon är hos Ada i norr.

Brobytorp i Voxtorp är ju bara så underbart denna tid. Ja hela världen är underbar när allting knoppas. Vi satt ute och vi åt medhavda matsäcken, vi plockade blommor och hade det bara bra. Sen åkte vi hem och det blev lite småvägar och kringelkrokar och bla så besökte vi en liten gårdsbutik där jag handlade lite smått och gott från gården.

Nu har jag varit hemma en stund och dörrar och fönster står öppna mot den sköna vinden och ljust är det fortfarande. Tyvärr har jag fått ont i ryggen, en förfärlig värk, men det behöver jag ju inte skriva om. Jag kan i stället avsluta med att skriva att det är pappas födelsedag idag. Född så tidigt som 1902, hundrasju år sen, ja jisses.

Anmaja

4 comments
 1. Hej AnMaJa Å vad trevligt att höra att du har lite nytta av och med Rudolf. Väl bekommet…..
  Här är det bara bra och solen har gassat hela dagen. Har bara haft det gott och njutit av tillvaron med barn och barnbarnet….mmmmmm så gott.
  Hmmmar åt dig när du kommenterade att du var lite på ….”lyset” ….inte du väl …. ä du bara skoja eller hur?
  Ska njuta här ett par timmar till i morgon pch sedan åter hemåt….snyft….Ses i morgon
  Kramar fr emM

 2. Hej emM, vad det nu betyder. 😉 Inte var jag på lyset, bara lite lätt berusad, inget att tala om. Ja denna gång hade jag lite nytta av min skyddsling, men nu står han på gården och väntar på att få åka på dans i afton.
  Vi ses runt 22!
  A

 3. Hej igen AMJ
  Har du fortfarande inte listat ut vad det betyder?? Hihihi. Klura lite till då….Så enkelt så det är nog därför du inte kommer på det. Din hjärna kräver nog att det är svårare än så tror jag. Ses …
  Kram emM

 4. Min kära väninna – Jag har väl redan gissat på tex Eva Margareta Monika eller Eva Maria Monika? Eller kanske Emma Marita Monika? 🙂 Eller Eva-Marie Monika? Hur länge ska jag hålla på, för jag tror det är Dina namn. 😉
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.