Toastol


Min 25-årsgåva från kliniken. (Kunde inte välja foto.)

På mitt jobb får vi en gåva när vi har jobbat i 25 år och det är fem år sen jag fick min. Då fick vi själva välja något för, jag tror det var 4500 kr, något som är beständigt – vad man nu kan räkna in i det? En fick en cykel, det är väl okej, en ville ha ett växthus, det var inte okej och en tredje fick en kamera. En kamera är för min del definitivt inte beständig.

Jag har i flera år sagt att jag vill ha något av guld, men inte riktigt vetat vad. Jag gillar guld och passar bättre i guld än silver, nackdelen är ju att det är mycket dyrare. Jag brukar säga att de män jag haft förhållande med inte förstått att jag vill ha guld i present. är det verkligen så svårt att fatta eller har de bara varit snåla?

Några månader innan jag skulle bestämma vad jag ville ha kom jag ju på det! Ett eget designat smycke med kedja till! Självklart. Duvan här över gör jag sen många år i keramik och nu lämnade jag in den på Molins guld här i staden och lät dem göra en kopia i guld, fast flera gånger mindre förstås. Keramikduvan är nog 15-18 cm och denna lilla är bara ett par cm.

Var lite orolig hur de skulle få till den, men när jag fick den så började jag nästan att gråta av glädje, för den var exakt så som jag tänkt! Lite välvd, ruggad på ena sidan och så söt. Varför tog jag nu upp detta så långt efter? Jo jag läste om en person som ville ha en toastol i tjugofemårsgåva. Visserligen är det något beständigt, det vet jag för min är nog minst trettio, eller rent av femtio år, men hur kul?

Anmaja

6 comments
 1. Vad fin den är, din duva. Jag förstår att du blev glad för att den blev så bra. Vet inte vad jag skulle valt om jag fick samma chans. Det tål att tänka på.

 2. Arvidsdottern, Du skulle säkert komma på nåt om det var aktuellt. 🙂
  A

 3. Vilken underbart vacker och personlig gåva du kom på 🙂

  Undrar vad hon/han som ville ha toastolen tycker om sin arbetsgivare….

 4. den blev otroligt fint!

  å.. jag kan inte låta bli att förundras över den som tror att en kamera har längre livslängd än ett växthus?! hallå? den där toastolen däremot. den hade suttit fint att sitta på! särskilt för den som inte gillar stället som gett den som gåva 😉

 5. oj. lite galen grammatik där.. sorry!

 6. Håkan – ullrika – Tack till er bägge. Ja man kan ta sig en funderare! 🙂
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.