Dagen idag – skärtorsdagen


Garneringen var godast – grädde och hallon, men därunder finns
en torr mandelbotten och ett stampig chokladlager. *L*

Ja då har skärtorsdagen snart gått till ända, dagen D. Att jag så väl minns att det just var den 9 april jag anställdes är för att det datumet var Jonassonen beräknad att födas – sex år tidigare. Mitt första barn, som låg kvar i magen ända till den 7 maj! Min gamla vän sen skoltiden skickade de första åren grattiskort till Jonas – felaktigt till den 9 april och när jag började på sjukhuset i Kalmar samma datum satt sig datumet ändå mer fast i bakhuvet.

Tårtan ja, den jag bakade igår och bjöd på jobbet idag. Nej, den var inte världens godaste, jag kommer nog inte att baka den igen. Men den gick åt! Kanske fler än en pinade i sig den vid morgonmötet vi hade idag i Lisagruppen, men det var nog bara jag som lämnade en bit, den var för dj*drans mäktig – torr och väääldigt osöt.

När mötet var slut ställde jag ut det som var kvar på diskbänken och sa till syrrorna att de gärna fick ta och berättade att den var bakad enligt LCHF. Sen kom även läkarna och de tog de sista bitarna, men för dem hade jag inte förklarat att den var lite speciell så de trodde nog bara att jag är en usel tårtbagare.

Anmaja

3 comments
 1. Jag tycker att tårtan ser helsmarrig ut! Hade gärnat mumsat på en bit. Önskar dig och Lussekatt en riktigt skön och avkopplande påskhelg!
  Glad Påsk!

 2. Påskkram till dig…

 3. Tankemosaik – Skenet bedrar. 😉
  Gunilla – Tack!
  Önskar er bägge en fortsatt glad påsk!
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.