Mandelbottentårta med chokladkräm

Låter det gott? Mandelbottentårta med chokladkräm? Har tittat på kolisar i Fokus för att se om jag kunde hitta tips till i morgon, min trettioårsdag på jobbet och hittade recept på denna tårta. Jag tror den är jättemäktig. Vet att ni är några som läser min blogg och äter enligt LCHF, här är receptet för er – och alla andra:

Mandelbotten:

Vispa 6 äggvitor till ett hårt skum och vänd ner i 200 g mald sötmandel

Bred ut smeten i en form med löstagbar botten. Lägg eventuellt smörpapper i botten.

Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 10-15 min, botten ska ha blivit relativt fast.

Chokladkräm:

Koka upp 2 dl vispgrädde (170 g) och lägg i 180 g riktigt mörk choklad som får smälta.

Rör ihop 1 ägg och 1 dl (70 g) mjölk/grädd i en skål

Häll över den avsvalnade gräddchokladblandningen över äggmjölblandningen o rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till ca 160 grader, häll smeten i formen över mandelbottnen o grädda i ytterligare ca 20-25 min, eller tills fyllningen stelnat något. Den kan gärna vara lite lös i mitten.

Ta ut formen ur ugnen o låt kakan kallna helt. Lossa sedan försiktigt tårtkanten från formen med en tunn kniv o ta sedan loss formens kant.

Garnera med grädde och hallon

Ska bli spännande att se om detta blir bra. Då kan jag göra en till påsk också, när jag ska ut till Emmadottern och bjuda på middag. Förra efterrätten som jag gjorde när jag var hos dem gillade ju bara svärsonen och jag. *L*

Anmaja

2 comments
  1. Nu är jag nyfiken. Blev tårtan god och uppskattad? Den ser mycket läcker ut måste jag säga. Fast jag tycker nog att det är du som ska bli bjuden när du arbetat där i 30 år (men det kanske du blev?) Får önska dig en fin skärtorsdagskväll, denna jubileumsdag,

  2. Arvidsdottern – 😉 Rapport kommer strax. Men det var bara jag som bjöd, ingen visste nåt förrän idag och vi firar bara när vi jobbat 25 år och då fick jag precis det guld jag själv valde – ett eget designat smycke och två guldkedjor, vi får välja för ca 4500 kr.
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.