Övergivna rostsverige

Jag har tagit bort ett par länkar här i vänsterkanten som jag aldrig klickar på och lagt till ett par nya. Det är övergivna platser och Rostverige. Den första har jag varit inne på många gånger och får mejl när den uppdateras. Den andra, Rostsverige, hittade jag just nyss.

Det är så vemodigt och beklämmande att se dessa bilder av övergivna platser som varit fulla av liv tidigare. Minns för några år sen när jag var i Kramfors, en gudsförgäten by, en plats som verkade helt utdöd. Vanliga trevånings hyreshus revs och butiker och villor var tillbommade.

Jag har inte kunnat glömma hur eländigt och hemskt det var. På samma gång som det var väldigt faschinerande. Tyvärr tog jag inga foton, jag kunde nog inte uppskatta ”skönheten i förfallet”på den tiden.

Måtte det aldrig bli så här i min stad – jag tror jag skulle få en depression då! Det är bättre att jag sitter här vid min dator och njuter av Caisas tulpaner idag också i stället för att tänka på Kramfors.

Anmaja

6 comments
 1. Har varit inne och tittat på sidorna Du har länkat till. Ja, inget bra när det blir tomt och husen står och förfaller för senare kanske rivas.

 2. Wenona – Lite vemodigt blir det och fantasin sätter igång och jag funderar hur det var en gång.
  Anmaja

 3. Hej där! Nu har jag beundrat dina tulpanbilder sen igår och jag måste bara säga att de är ljuvliga. Att Kramfors blivit en spökstad hade jag ingen aning om. Verkligen trist.

 4. Arvidsdottern – Tack, ja visst är de ljuvliga. Jag älskar när tulpanerna börjar slå ut och man ser hur blombladen viker ut sig. 🙂
  Ja Kramfors var ett sorgligt kapitel, deprimerande. 🙁
  Anmaja 😉

 5. Tankemosaik – Ja, det är en kul sida, liksom http://museum.skrivihop.nu/.
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.