Konstig förkylning?

I går när jag vaknade och skulle kliva ur sängen för att gå och jobba kände jag mig kraxig i halsen. Fick hosta till några gånger för att klara rösten. Annars hade jag kanske skrämt Lussebullen. Tror jag skrämde honom lite ändå när jag pratade med mig själv för att höra om jag var hes. Jag var inte hes, det bara kändes så.

På jobbet kände jag inget alls och jag både jobbade och var på en liten utbildning på tre timmar om NAVET, den nya hemsidan på landstinget. Väl hemma var jag som vanligt fredagstrött efter en hel jobbarvecka – eller bör jag säga en halv jobbarvecka? Fixade nåt att äta, kollade mejl och annat i min vän datorn och såg något jag spelat in på torsdagskvällen. Tog det bara jättelugnt och när kvällen kom var jag frusen. Jag frös så jag skakade och spände mig så jag fick en bedövande huvudvärk som sen har suttit i hela natten och gör det fortfarande. Den har dock släppt något, därför jag orkar skriva.

Jag har föruton frossan och huvudvärken ont i hela kroppen och svettas understundom, som om jag hade drabbats av en riktig flunsa. Men jag är inte ett dugg snuvig! Känner mig bara sååå borta och förbi. Vad kan det vara med mig? Snuva utan snuva? Skönt att vädret är grått, jag kryper ner igen.

Anmaja

7 comments
 1. Låter som förkylning på g…. ta’t lugnt! Trodde du fått magsjuka med tanke på bilderna. När jag har magsjuka brukar jag drömma om lila bakelser och grön grädde… urrrk.
  Nu ska jag gå och se ’Män som hatar kvinnor’ – tack vare din recension! Ska bli både spännande och avkopplande, trött som en sork idag. Måste va’ något i luften, sovluft.
  Tack för tipset på ny allergimedicin, ska genast mailbomba min läkare. Håller med dig om det knäppa i att äta läkemedel uti-fall-att. Bättra att ta när det är ’att’.
  Krya på dig!
  Håkan

 2. Vad tråkigt att du har blivit sjuk. Det kanske är flunsan då? Du får bädda ner dig i soffan med en bra ljudbok och din kattkompis. Kan tipsa dig om att det finns fortsättning på Damernas detektivbyrå, minst 3 böcker vet jag att det finns och jag tänker plöja igenom allt som finns av denne Alexander McCall Smith. Han är så poppis så böckerna finns säkert på CD också. Jag håller tummarna för att du snart kryar på dig. Ha det så bra du nånsin kan!

 3. Hej, började också läsa Damernas detektivbyrå och fastnade. Tror det var i våras. Upptäckte till min stora glädje att det finn sju böcker i serien. Här är titlarna:

  Damernas detektivbyrå
  Giraffens tårar
  Vackra flickors lott
  Kalaharis skrivmaskinsskola för män
  Livets skafferi
  I muntra damers sällskap
  Lycka och ett par blå skor

 4. Tack ska du ha för tipset, Tankemosaik. De tre första har jag redan hemma och resten får jag beställa på biblioteket. Det är som att finna en skatt när man upptäcker ännu en läsvärd författare.

 5. Arvidsdottern och Tankemosaik, så trevligt att ni för en diskussion här bakom min blogg. 🙂 Jag hade faktiskt slagit på Wikipedia och sett att det var en hel del böcker han skrivit, men inte orkat skriva svar på era kommentarer. Jag har flera av dem på CD men ännu bara lyssnat på Damernas detektivbyrå och Filosofiska söndagsklubben. Här står att läsa mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Alexander_McCall_Smith
  Mår fortfarande inte helt bra efter de senaste dagarnas ”influensa” eller vad jag ska kalla det.
  Anmaja

 6. Vi har mycket roligt bakom din blogg, du skulle bara veta vilka tankar vi utbyter 😉

  Jag gillar de sju böckerna i serien Damernas… de andra han skrivit tycker jag är sådär…

  Förkylning är sådär måttligt roligt, men du kan ju slänga dig över några av de böcker du inte lyssnat på!
  Håkan

 7. Håkan/Tankemosaik – Jag får nog ta fram de där och börja lyssna, för ’alla’ säger ju att de är bra, fast jag inte riktigt har kommit igång.
  Trevligt med diskussionen här! 😉
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.