Borttappat körkort och gröna äpplen


Körkort & Gröna äpplen

Idag upptäckte jag att jag tappat bort mitt körkort. Panik i magen. Jag var på Apoteket och skulle ta ut medicin som fanns på e-recept, det gör man ju numer med ID-kort eller körkort. Apotekets gröna kort eller läkarens gula receptblad är ju en sen länge utdöd metod.

Jag hade redan häromdagen sett att kortet inte låg i sitt vanliga fack i plånboken, men tog för givet att jag lagt det i ett annat fack, kanske tillsammans med Lindexkortet och presentkortet jag fick på min födelsedag? Jag hade ju handlat pantalonger för en del av summan i helgen så jag var inte orolig – då.

Nej det låg inte alls i plånboken, inte löst i väskan, inte i fickorna och där stod jag på Apoteket och skulle identifiera mig. Men hon såg att min läkare igår ringt in ett allergipiller, ett nytt som jag kan ta vid behov i stället för i förebyggande. Tänk en sån tablett har jag önskat mig i 20 år – minst. Loratadin! Det har känts sååå fel att pillra i sej medikamenter ifaaalll jag skulle få ett anfall. Nu tar jag bara vid behov och inom en timme är snuvan väck.

Nåväl, apotekstanten (gu´ förbjude, jag kommer inte ihåg vad de heter – hoppas inte Bärta läser just detta…) gav mig mitt paket, jag fick hundra tabletter och jag tackar doktorn för att jag fick så många. Det måste väl ha blivit billigare? De förra, Zyrlex, fick jag bara för en månad i taget.

När jag kom hem ringde jag polisen för att anmäla körkortet som borttappat och de kopplade mig runt och till slut fick jag även ringa till Transportinstitutet – har aldrig hört talas om dem tidigare. Skönt att det är spärrat så att ingen kan använda det olovligen. Mindre kul att vara så klumpig och att behöva kosta på ett nytt.

Nyss, när jag satt och läste Barometerns pdf-tidning, såg jag en stor vacker bild på några gröna äpplen. Den var så fin så jag tog en skärmdump på sidan och la in den i PhotoShop. Beskar och gjorde den kvadratisk och sparade den. Då dök mappen med skannande bilder upp och där låg mitt körkort! I en mapp, i mina dokument på min dator!

Javisstja! Jag skannade ju det för att mejla till mäklaren, som hjälper oss att skriva papprena när vi säljer mosters lägenhet!

Körkortet låg kvar i skannern. *L*

Anmaja

3 comments
 1. Vad bra att körkortet kom tillrätta men självklart synd att det hade spärrats då. Du behöver i alla fall inte vara rädd att någon annan har använt det.
  Ha en riktigt trevlig helg!

 2. Skrattar – hoppas du får tag på din eskort-kille och han har på sig lite mer än på bilden. Kan ju va lite kallt i gympasalar. År det en sån där grön gympasal med hoppbock och gjrejor?

  Bra att du fick tag på ditt körkort. Du ser lite tunnhårig ut på bilden men glad! Kunde du ospärra körkortet eller måste du fixa ett nytt ändå?

  Hoppas du får en riktigt avkopplande helg!
  Håkan

 3. Arvidsdottern – Ja det blir ju lite panik när saker och ting försvinner, men jag får ringa och ”avspärra” det på måndag. Min helg är mindre trevlig för jag är sjuk, men det vet Du ju redan. 🙂

  Tankemosaik – Tyvärr inget svar på eskortkillen. 😉 Vet inte hurdan gympasalen är, den är på Friskis och Svettis och rättså nybyggd. Kanske finns det inga hoppbockar där? Vet faktiskt inte vad som händer nu med körkortet. Jag får ringa på måndag igen. Antar att jag bara kan häva anmälan.

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.