Män som hatar kvinnor


Snart… Foto från förra året

Har varit på bio redan klockan 14 idag och sen ätit middag på staden. Det var rättså skönt väder att gå dit, men regnet öste ner och vinden ven på hemvägen så vi tog en pensionärstaxi.

Filmen vi såg var Stieg Larssons första bok som hade premiär som film förra veckan. Har Du inte sett den så säger jag bara – Se den! Jisses sååå bra den var och jag längtar redan till nästa film av de tre böckerna i Millenieserien.

Restaurang Larmgatan 10 har aldrig gjort mig besviken, inte denna gång heller och vi åt gös och gott därtill och mätta och goa skulle vi promenera hem, men vädret lockade oss alltså att ta en taxi. En ung kille släppte in oss i sin bil och vi satte oss bägge två där bak. Då vände han sig och frågade hur gamla vi är. Jag trodde att han tyckte vi var för unga att vara ute själva, men förstod sen att han undrade om vi är pensionärer! *L* Vi fick tillsammans åka för 62 kr hem – när jag annars brukar betala ca 80 för mig ensam. Ska komma ihåg att vara pensionär nästa gång jag tar en taxi.

Anmaja

2 comments
  1. Vad roligt att höra att du tyckte filmen var bra! Har läst böckerna och har varit lite skeptisk till att göra film av dem. Ibland blir det så platt att se filmatiseringen av en bok. Ska ta och förflytta mig till närmaste bio och se den.

    Va bra med ett restaurangtips, vi har tänkt ta en tur till bl.a. Kalmar i sommar.

    Hälsningar Håkan

  2. Håkan, ja jag tyckte den var bra. Hade glömt lite i boken, men allt kom till mig i filmen igen och jag mindes och tyckte de fångat det mest väsentliga. När filmen var slut hörde jag några bakom mig säga ”de kunde väl hålla sig till boken” – det är det enda negativa jag hört av dem som uttalat sig om filmen.
    Ja ”Restaurang Larmgatan 10” med samma adresss är bra och även ”Helene och Jörgen” på Larmtorget kan jag rekomendera, förutom några andra grekiska, kinesiska mfl. Kul att ni tänker er häråt i sommar!
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.