Luktade vår

Idag när jag var ute och handlade luktade det vår. Inte sån där äcklig ”gömt-i-snön-kommer-upp-i-tö-doft”utan en sån där fin blandning av grus och smältis, sol och ljumma vindar. Men när jag nyss var ute så var det vanlig gråvinter igen.

Kom just hem från en liten visit på jobbet med avtackning och smörgåstårta. Tre tjejer som går i pension. Bla Birgitta, den andra barnsköterskan på mottagningen. Hon kommer inte att ersättas och nu är jag själv, men jag jobbar ju inte som barnsköterska längre heller. Vi är utdöende som yrkesgrupp.

Jag ska ut igen, för tredje gången strax, och hämta kusinen vid stationen. Jag har förberett köttfärsbiffar med ostfyllning och inlindade i bacon. Vitkålsgegga och grönsaker till. Men jag har även köpt ett par potatisar ifall kusinvitamin vill ha. Men det vill nog inte jag.

Anmaja

2 comments
  1. En sådan ljuvlig bild!
    jag längtar efter våren….

    Kram Gunilla

  2. Gunilla, tack, ja den bilden är kraftigt redigerad, men jag gillar den också.
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.