TV-inspelning


Det känns som vår i luften, redan – men inte på denna bild.

Jag skulle ha blivit busschaufför om jag varit bättre på matte, eller nåt inom filmen om jag bara vetat hur många folk som är bakom kameran. Jag skulle ha varit nån av dem som håller ordning på allt och alla, eller i alla fall något. Nu blev jag barnsköterska och det var ju inte så dumt det heller.

Jag har varit med om ett par teveinspelningar, först en direktsändning i TV4 i Malous program en fredagsförmiddag. Det var jättespännande att se vad som händer just bakom kameran. Och att se hur liten en studio kan vara fast den ser så stooor ut!

Ikväll har jag varit på Kalmar teater och sett när de spelade in Talang. Det var inte direktsändning så det var många avbrott och det hände även att det blev omtagningar när Tobbe och Markolio sa fel. De är de nya programledarna i år och i juryn sitter som vanligt Bert, men han hade en som hette Johan och Charlotte Perelli som nya kamrater.

Vi fick olika instruktioner innan det började och de skulle spela in våra applåder, korta, långa, med skratt, med tummen upp och även buuu med tummen ner och så vidare. Detta klipps in där de tycker det passar och det kan bli så att de zoomat in mig med kameran när jag skrattar och sätter ihop det med nåt jag kanske inte alls tycker är kul. Inte kul. *hum*

Har hört om hur det fuskas och fejkas bakom kulisserna i såna här program och det var verkligen kul att se i verkligheten nu. Och snacket som går om att det är sååå många som söker till Talang, där är det i själva verket är DE som ringer runt till folk och vill ha med dem i programmet! Ja så är det, det hörde jag flera som sa. Det finns väl även folk som söker förstås, men för att få en bra blandning så fixar de ju dit folk som kan olika saker.

För publiken hade de insläpp från kl 16 och sen började inspelningarna efter 17 och höll på till nästan halv tio. Det blev lång tid, men det var jättetrevligt och nästan lite intimt eller familjärt då det var så många avbrott. Men de som medverkade var där redan kl 10 på förmiddagen och det var mest väntan, väntan och åter väntan för dem. Lååångtråååkigt sa de! Och inte blev de bjudna på nåt, men det blev vi i publiken. Vi fick både godis, dricka och frukt.

Av alla som jobbar med teveinspelningen skulle jag ha kunnat vara den som pudrade näsan på Bert?

Anmaja

4 comments
 1. Va??? hade dem inspelningar på talang här igår.. varför i hela fridens namn har jag inte hört det för??? Konstigt..

 2. Madde – Ja nu missade Du nåt kul! 🙁
  Anmaja

 3. Hej hej AnnaMaja Tusen tack för din support igår. Ja den upplevelsen bevisar att inte ska tro allt man ser eller hör på TV. Det enda är det man själv upplever IRL. Ska snart ta mig ut i det fina vädret men ska se slutet på 5-milen i VM först. HAr avverkat Vasaloppet på förmiddagen, slitit värre var det ….hihihi.
  Snart ytterjacka på …kram och hej då fr emM

 4. emM – Det var ju bara kul igår, värre för alla som fick sitta och vänta hela dagen! 🙁 Jag åkte vasaloppet på förmiddagen, gick i mål redan halv tolv då jag cyklade Lindsdal tur å retur. Lite kallt men skönt.
  Ses!
  Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.