Loppis eller Tradera


På loppis med Måntjejerna för ett par år sen – uj va mycke ’skit’!
Obs – ej vårat eget! *L*

Jisses vad saker jag skulle kunna sälja. Har anmält mig till loppis vid långvården den 16 maj. Kommer att hyra ett bord där, kanske med nån annan? Agneta, jag tänkte jag skulle ringa och fråga om Du vill hänga med? Vi har ju stått en gång tidigare på loppis, i Folkets hus.

Har länge funderat på att börja sälja på Tradera, men inte kommit till skott. Inte för att tjäna stora pengar, bara att bli av med grejerna och få någon krona för det. Skulle även kunna skänka till Kupan eller Stadsmissionen men kan vara kul att ”anstränga”sig lite mer än så.

Det känns nästan oöverstigligt att sätta igång, men å andra sidan tror jag att om jag bara kommer igång kan jag nog sälja för mycket av mitt bohag bara för att det är så kul – tror jag. Okej, för mycket kan det nog inte bli, men jag har massor av bra-å-ha-saker som jag sällan använder och dessutom några klädesplagg som är i fel storlek.

Det känns jobbigt att tänka på det här med paketering, emballage och porto, att skicka det på rätt sätt, använda Paypal/Payson och så vidare. Läste nu om att det går att hämta emballage på DHL och sen ombesörjer de frakten. De hade halva priset nu fram till sista mars. Det är så mycket sånt där som bromsar när jag börjar fundera.

En kvinna på SK berättade att hon säljer på Tradera och jag ställde några frågor som visade sig bli en hel del innan jag var klar. Jag tror att jag ställde för många frågor, såg att hon var online, men inte svarade. Ja det kan jag ta, vi känner inte varann och hon tyckte nog att jag var förfärligt frågvis. *ooops*

Anmaja

Senare… Jag har fått svar nu, var nog bara lite otålig och nu känner jag mig ännu mer sugen på att börja sälja på Tradera!

5 comments
 1. Hej! Blev lite orolig ett tag när jag såg bilden på ’skiten’. Skönt att det inte var din skit… andades ut. *Ler*.
  Tack för dina kommentarer, jätteroligt! Kommentarerna med länkarna la sig för moderering, tror att wordpress gör så pga spamrisk. Länken med http:// för funkade utmärkt!
  Såg riktigt roligt ut, fick lite mer inspiration, lite annorlunda. Tack!
  Hoppas du får en jättebra vecka!
  Håkan

 2. Hej!
  Kan tala om för Dig att vi har sålt en hel del via Blocket och det har varit mycket smidigt. Mycket av bohaget efter svärföräldrarna gick den vägen. Inga problem med frakt och betalning. Den som köpte fick hämta och vi fick kontant betalning. Sist sålde vi lasthällare till vår bil som vi inte behövde. Det tog en dag så fick vi napp. Har använt Tradera bara en gång, men det är svårt när folk ska bjuda. Lättare då att sätta ett pris själv. Blocket tar 40 kr per annons och man betalar vis sin telefonräkning.
  Sålde min mors och fars matsalsmöbel vi Blocket om det vara flera som slogs om det så jag kunde t o m få ut mer än vad vi sagt.
  Lycka till på loppisen
  kram Annika

 3. Håkan – Kul att det funkade med länken. Och det ääär verkligen kul med linedance. Inte som många tror bara countrymusik, utan väldigt varierat med modern musik, vals, chacha, latinamerikansk, pop/rock och bara hur kul som helst.

  Tack Annika för svar. Jo Blocket är ju smidigare då jag sätter ett pris och sen får folk i regel hämta det, men att lägga in saker på Tradera och se vad man kan få för ”små värdelösa saker” (för mig alltså!) känns lite spännande. Men nu ska jag börja samla kartonger och bubbelplast så det finns hemma innan jag börjar ta kort. Förresten tog jag kort för ett par år sen på några böcker och telefonkort, men sen kom jag inte längre. Grejerna ligger i en låda och fotona i datorn, så det är bara att sätta igång.
  Anmaja

 4. Jag har bara sett linedance med en caller och med coutrymusik. Riktigt roligt att se med annan musik, blir nästan lite sugen…
  Håkan

 5. Håkan, om Du sett/hört en caller till dansen så är det inte linedance utan squaredance, det är många som tror att det är samma, de som inte vet bättre alltså. 🙂 Men det är jättestor skillnad förutom både musik och steg så är linedance förbestämda steg som en coreograf skrivit till just en särskild låt/musik. Squaredance är vad jag förstått callern som bestämmer steg allteftersom han ”skriker” ut dem. 🙁
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.