Handla på nätet


Det ser ut att vara på god väg att bli så här igen!

Att handla på nätet kan nog innebära vissa överraskningsmoment och besvikelser. Jag förväntar mig nåt bättre och blir inte så glad när det kommer och visar sig inte motsvara förväntningarna. Det har inte hänt mig, vad jag kan minnas, att jag åkt på en riktig flopp nån gång. Kanske för att det inte är nåt jag vill minnas i så fall?

För några dagar sen lade jag bud på Tradera på ett batteri till kameran eftersom jag vill ha ett extra. När batteriet i kameran visar slut, ja då är det slut med detsamma. Ingen liten förvarning alltså, nehehejdå. Hej då och godbye. Hur kul är det?

Till förra kameran hade jag också skaffat ett extrabatteri och eftersom de är rätt dyra lockades jag, både då och nu, att köpa ickeoriginal. Det förra har funkat jättebra och så hoppades jag även denna gång och jag tänkte att det är ju katten att det ALLTID är olka sorters batterier i mina kameror.

Det kom väl invirat i förrgår, dagen efter mitt vinnande bud på den hyfsade summan av 101 kr med frakt, i ett kuvert som var frankerat med ett frimärke det står 2 kr och 30 öre på. Att det bara kom fram? Jag packade upp det och lade i det i laddaren. Den röda lampan som ska lysa till det är fullladdat – den blinkade. Det funkade alltså inte. Jag testade att ”ladda”hela natten, lade in det i kameran men det lyste rött i batteriikonen.

Suck å pust. Lurad kände jag mig och kollade noga så att batteriet verkligen var rätt sort, det var det. I detta läge kände jag att såna här smällar får man ta, men skulle ändå chansa på att mejla dem som auktionerat ut det. Vänlighet från mig fordrar ett vänligt svar. Och si! Nemas problemas, de skulle skicka mig ett nytt, jag behövde inte ens sända tillbaka det jag fått! Och det nya funkade att både ladda och ta kort med som fullladdat. Jag ska inte misströsta så lätt!

Ja jag veeet att fullladdat bara ska ha två l, men det bär emot. 🙂

Samma dag jag vann budet på batteriet köpte jag även en SIM-kortsbackup, men den historian kan vi ta en annan dag. *L*

Anmaja

4 comments
 1. Det är inte alltid lätt med teknikens under. Bra att du fick rätt till slut.

 2. Hej, tittar in och önskar Dig en trevlig helg 🙂

 3. Hej
  Vacker vinterbild, är det från din gata?

  Ja, jag har idag brottats med ett e-postföretag, jag har betalat men får ändå nya frakturor med påminnelseavg pålagt, pust. När jag ringde så bröts det och när jag skulle maila via deras webbsida så låste det sig….

  Trevlig mysig helg ändå!

 4. Tack för kommentarerna till er alla tre!
  Jag har varit inne på Britts blogg men det funkar inte att ge kommentar, vad det verkar? Ville bara skriva att bilden är från ett område här intill.
  Hadebra i helgen.
  Anmaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.