Sovit för lite, trött, segt, värk – fullmåne?


Från min nyårsdagspromenad

Somnade sent, kände mig inte trött, låg vaken till över halv tre. Vaknade efter ett par timmar, kände mig utsövd, men kunde ju inte gå upp före fem? Halvslumrade fram till halv nio då jag steg upp, åt frukost, läste Barometern på webben i pdf-format. Det är den riktiga tidningen alltså, som jag bläddrar mig igenom genom att skrolla mig ner sida för sida. Prenumererar för 50 kr i månaden för att kunna läsa på detta sätt, men skulle hellre vilja ha östran. Ska kolla upp om de har tidningen som pdf också.

Sen var det dags för Melodikrysset och det var halvlätt idag, men att klara det helt själv skulle jag nog aldrig fixa. Så det blev ”den vanliga hjälpen”med det. Några gånger skickar jag in, inte alltid, orkar inte fylla i namn och övriga uppgifter, men idag gjorde jag det och klickade det vidare. Men hopp om vinst, en klocka med Anders Eldeman på bild i urtavlan eller en kartbok lockar inte särskilt myckat att få vinna. En gång var jag ”kartoman”, tokig i kartor, och är väl det lite fortfarande, men jag kollar nästan alltid på nätet nu för tiden. Armbandsur har jag inte haft de senaste åren, det finns ju klockor överallt, i datorn, mobilen, i korridorerna på jobbet, på stan osv. Och så kan jag irritera folk med att fråga dem titt som tätt.

Nu känner jag mig verkligen seeeg, men ska jag lägga mig och vila, eller ska jag klä på mig och gå ut i gråvädret och ta en promenad, det är det som är den stora frågan just nu. Svårt.

Jag tror det är månen som påverkar mig, den är full igen nu och särskilt nära jorden just detta dygn. Vad det nu kan innebära?

Anmaja

9 comments
 1. Oj, vilken fin bild Du har här idag av svanen. Jättefin är den.
  Ja, det kan nog vara så nu när det blir fullmåne. Den påverkar nog människorna också på något sätt.
  Ha nu en fin helg 🙂

 2. Fullmåne påverkar mig oerhört, kan bli ordentligt deppig och värken sätter alltid in mycket mer..Det är först på senare år som jag kunnat koppla ihop det och allra mest när jag bodde uppe i byn i Lappland.. Kolsvarta nätter utan vare sig gatlyse eller särskilt många hus runtomkring med bofasta i gör att månen blir en viktig ”lampa” om man vill vistas utomhus!

 3. Fullmånen påverkar ju tidvatten och sånt. Man kan ställa ett fullt glas (upp till kanten) vatten i fönstret på natten när det är fullmåne. Sen när man vaknar igen har det svämmat över. Klart att såna krafter påverkar oss människor. Vi består ju till en väldigt stor del av vatten. Det sägs ju att månen påverkar våra känslor också hur flummigt det än kan låta. 😉

 4. Wenona – Tack för att Du gillar bilden, jag såg först när jag kom hem att solstrålen kom så lägligt rakt på svanen.

  litentanta – Jag har vetat det här om monnätterna sen jag jobbade nätter på neo och barnen skrek mer dessa nätter.

  Arvidsdottern – Ska testa och se om det skvätter i natt. jag tror nämligen det är i natt månen är som mest full och även närmast jorden.

  Tack för alla kommentarer!
  Anmaja

 5. Du har alltid så fina bilder. Svanen är bara så härlig. Jag tittade på fullmånen men inte var den större än vanligt som de skrev i tidningen. Jag tror inte att jag blir påverkad av månen. Jo det blir jag nog men vet inte hur. Jag blir inte orolig eller får huvudvärk eller så.

 6. En fin bild!
  Ute på en bloggpromenad….

  KRAM

 7. Tack Bella och Gunilla för att ni tittar in och skriver på era bloggpromenader. Tack för ert goda omdöme om mitt foto. 😉
  Anmaja

 8. […] Annamaja bloggar om månen […]

 9. Månen… – Jess det gör jag…
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.