Katt ihjälbiten av hund

Jag blev så himmelens ledsen när jag läste i Barometern idag om en katt som var ute i koppel och blev biten till döds av en lösspringande hund. Det är tragiskt för alla inblandade förstås och visst kan man tycka att hunden inte skulle vara lös. Men en hund kan smita i obevakat ögonblick, nej det är väl ingen godtagbar ursäkt egentligen, men olyckliga omständigheter osv.

Jag tänker förstås mest på katten och dess ägare. Det måste vara fruktansvärt att vara med om en sån här sak, att se det med egna ögon. Jag tror jag hade sparkat ihjäl hunden av skräck, rädsla och ilska.

När jag går med Lussekatt i koppel tänker jag ibland att han inte skulle ha en chans om han blev attakerad. Bättre då att vara fri och obunden så att han kan springa sin väg, från faran. Men det finns många mer hot, faror och negativa saker med katter som springer lösa i stan.

Jag vill inte att folk ska bli arga på min katt för att han går in i deras trädgårdar, in på andras altaner, kanske även in i andras hus. Skulle heller inte vilja att han la sig i andras utemöbler med sköna dynor och hårade ner.

Jag skulle dessutom inte vilja att han blir överkörd. Tänk den stackars människa som kanske skulle vara orsak till min katts död. För att inte tala om mig och Lussekatt!

Anmaja

4 comments
  1. Så hemskt. Kan inte föreställa mig hur jag skulle reagera om det varit min katt. Jag hoppas verkligen att den hunden blir avlivad för så ska det inte gå till!

  2. Hej, tittar in och önskar Dig en fin fredagskväll och en trevlig helg 🙂

  3. Arvidsdottern – Det är svårt att föreställa sig hur man skulle reagera i samma situation, men jag tror jag skulle bli så rädd och arg att jag hade gjort hunden illa. 🙁 Nej hunden kommer förmodligen inte att avlivas läste jag i tidningen och åtal mot dess ägare har lagts ner!
    Wenona – Tackar det samma till dej!
    Anmaja

  4. Jag har ständiga nattgäster på min balkong, har sparat dynorna kvar på plaststolarna bara för att det är så mysigt att titta ut o se en liten nattgäst eller två 😉

    Självklart tycker jag också att katter ska få vara lösa men det måste ju vara på ”rätt” område, inte är katten lyckligare för att den var lös när den blir påkörd inte… 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.