Emil 15 år

äldsta barnbarnet fyllde 15 år i mellandagarna och hade kalas idag. Har varit i Läckeby och grattat och ätit tacos. Det var både gott och trevligt. Svärsonen hämtade och körde hem mig. Skönt att slippa stå och vänta på buss nu när det blivit så kallt och en massa snö kommit. Jo jag gillar snön, det gör jag, men det var väldigt bekvämt att bli skjutsad.

Tänk vad åren går, det är 47 år sen pappa dog just idag och jag var knappt tolv år. Och idag fyller en kille 38 år som jag hittade via nätet för något år sen. Han bor i Göteborg och har samma efternamn som jag. Jag tog kontakt och han svarade till min glädje. Jag ville veta varför han hade samma namn, kanske en hemlig släkting på nåt sätt?

Min pappa tog vårt namn tillsammans med sin bror våren 1941, men hans farfar tog samma namn i Norge redan i december 1940. Vi kunde inte komma på någon koppling mellan hans farfar och min pappa så vi sa att det måste vara en slump att de valde samma namn. Märkligt att det var så nära i tiden, men i olika länder.

Jag vet inte om jag trivs med att vi inte är ensamma om namnet i vår släkt. Men vad kan jag göra då norrmannen var först med idén? *L*

Anmaja

3 comments
  1. Vad gott det låter med tacos. Jag har nog aldrig ätit det men tortillas har jag prövat och det var jättegott. Det var i och för sig en fyllning i som innehöll tacosås.
    Så ditt namn får du dela med någon annan, ja efternamnet alltså. Du vänjer dig nog. Ha nu en riktigt trevlig trettondagsafton!

  2. Jag blev kontaktad av en dansk man på facebook som har samma efternamn som vi. Han undrade om vi kunde vara släkt, men nej det var fel land och jag är gift med en man från Norge, därav namnet. Kul ändå att folk letar och kanske hittar släktingar på nätet.

  3. Arvidsdottern – Ja tacos är gott! Tortillas också, det är väl samma ingredienser, bara brödet som är olika? Vi har ju trott att vi var ensamma om efternamnet då pappa och min farbror själva hittade på det, men i Norge satt en annan man och gjorde detsamma halvåret innan. 🙂
    Bella – Är med på Facebook också och av nån konstig anledning har jag fått två sidor och har försökt stänga den ena, men det går bara att avaktivera den så av misstag aktiverade jag den igen och har två igen. Suck och pust, jag tycker att det är så rörigt där. 😉
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.