Trerätters förstås


En liten svart nos luktar på äggen, majonnäsen och räkorna

även om vi inte var så många mer än jag och kattrackaren på nyårsafton så ska jag ju naturligtvis äta gott. Nyårsafton är det bara en gång per år så det blev färsk oxfilé. Fick slag när jag kom hem och läste på kvittot vad jag betalat för tre bitar som visserligen blev lagom till två portioner, men ändå.

Mat på vardagsporslin – med festkänsla

Förrätt: Microkokt ägg, majonnäs och räkor. Såg inte så kul ut, skulle förstås ha piffat till med några dillkvistar men hade inga. Det var helt okej i alla fall.
Huvudrätt: Styckfryst (!) gratäng på rotfrukter, faktiskt jättegod, oxfilé, vitlökssmör, grönsaker.
Efterrätt: Hallon, mascarpone blandat med keso, kaffe och ett par bitar hemgjord tryffel.
Genomgående dryck (och även vid tolvslaget): Hemmabubblat kranvatten

Tycker inte alls att det var en dum middag. Den styckfrysta gratängen hittade jag i min affär och trodde inte den skulle vara så god, men den var bättre än mina egna försök till dylikt.

Anmaja

3 comments
  1. Det där såg inte alls dumt ut. Särskilt efterrätten såg riktigt läcker ut. Jag önskar dig en riktigt god fortsättning på det år som just har börjat. 2009. Det låter väl lovande?

  2. Det såg gott ut.För mig blev det ingen nyårsmiddag. Det blev sjukhussäng. Ramlade så illa så det blev operation. Så min nyårsmeny bestod mest av morfindropp och en kombination av värktabletter. Nu är jag hemma och vilar och tar min medicin, hoppas bara man inte blir morfinist. 😉

  3. Arvidsdottern – Tack för Din hälsning min vän!
    Berit – Åh så tråkigt att bara få morfin på nyår! Bröt Du ben, arm eller vad hände? Tack för kommentaren och krya på Dej.
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.