Paketleken


Ett paket per person eller några fler

Har ni lekt paketleken som jag berättade om tidigare? Egentligen ska var och en bidra med en present och paketen läggs mitt på bordet. Denna gång hade jag virat in alla presenter själv och så samlades barn och barnbarn mfl runt bordet. Vi hade en tärning och började slå i hopp om att få en sexa för i så fall fick vi ta ett av paketen. När alla paket var slut satt några med tre paket och några hade inte lyckats få något, men eftersom leken inte var slut fanns det hopp.

Vi satte en timer på fyra minuter och fortsatte slå med tärningen, en efter en. När någon fick en sexa fick den ta paket från nån annan. De fina och vackra paketen brukar vara mest åtråvärda, fast ingen vet vad som är i.

När tiden är ute kan det se rätt orättvist ut att inte alla får paket och när jag gör denna lek med mina tjejkompisar brukar vi ändå dela med oss på slutet så att vi får varsitt paket. Så gjorde vi inte denna gång och det tittades lite snett runt bordet på dem som hade många paket.

Nu visade det sig att i alla paket låg nästan samma saker, ja det visste jag ju redan – en liten keramikplatta med våra namn på. Var och en ville förstås ha den platta som det stod dens namn på så det blev ett bytande och ”dela med sig”tills alla ändå var nöjda och glada.

Den som gapar efter mycket, mister ofta hela stycket…

Anmaja

2 comments
 1. Paketleken, den var rolig, alla gillar ju små paket,även vuxna!

  Jag hittade dig genom Wenonas blogg, som jag hittade genom Annelies blogg. Vad roligt att du tittade in till mig med!

  Jag bloggar genom blogg.se så jag har inga enkla genvägar till en snygg design, får lära mig när jag får mer tid *L*

  Hälsningar från Britt och Visby

 2. Britt – Ja det är alltid kul med paket. 🙂

  Att kika in på olika bloggar, det blir liksom ringar på vattnet. När någon skriver en kommentar hos mig blir jag alltid lika glad och särskilt när jag kan följa en länk tillbaka om det är någon jag inte känner.

  Jag bloggade på blogg.se också förut, men då var det begränsad plats för att blogga gratis och när jag hade fyllt mitt utrymme hittade jag denna. Ja jag hade faktiskt letat ett tag efter en blogg där jag själv kan ändra teckensnitt och färg på den text jag vill ska ut, det gick ju inte på blogg.se.

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.