Juldoppet

Efter att ha firat en jättefin, god och trevlig julafton hos dotter, svärson och barnbarn m fl så ska jag idag åka till Värnamo och träffa syrran, svågern kanske deras barn och barnbarn och några kusiner. Men huvudanledningen att jag åker just nu är alltså min moster Margareta som är gammal och börjat bli skröplig på senaste tiden.

När vi hade elvafikat lekte vi ”paketleken”som jag skrev om tidigare och det visade sig vara en kul grej för både stora och små. Så kul att killarna ska ta den med till farmor och farfar dit de ska i dag. Så jag hjälpte till att vira in skumtomtar (=små ”värdelösa”saker) i 14 olika fina, fula, stora och små paket.

Julmat, julklappar och ett juldopp i trätunna under guds bara himmel har vi också hunnit med. Där satt vi och bara myste i 38 graders vatten och i luften var det några minus. Sen packade jag ihop alla mina julklappar jag fått. Inga dåliga grejer, ett par stickade och tovade vantar, med katter på från svärsonens mamma. En härlig pläd som ser ut som vitt kattskinn, en ställning till mina bubbelvattenflaskor, flytande galltvål och lite smått och gott som barnbarnen själva tillverkat. Jag har tydligen varit snäll i år.

Tänk att min julafton, var jag än är, alltid blir så himla trevlig, god och glad!?

Anmaja

2 comments
  1. Åhh vad härligt att bada i trätunna ute på vintern, det har jag länge velat testa.

    Vilken fin blogg, jag kan ingenting om design av bloggar, var kan man lära sig det?

    hälsningar från Visby och Britt

  2. Ja Britt, det var verkligen skönt att bada och dessutom att bli ren till jul är ju meningen med det hela. 😉 Roligt att Du tycker min blogg är fin, att designa den står min son för, jag säger vad jag vill ha och så blir det så. 🙂
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.