Ljusinstallationer

Hela staden vimlar av ljus i alla dess former och jag tror att den nere vid slottet ändå är den jag gillar mest. Och det var den enda som jag igår kväll fick hyfsat bra förevigad i min kamera. Gatlyktorna som kantar Slottsallén är gula och stjärnorna som hänger där uppe mot skyn är också gula. Det är så vackert!

Jag hoppas – förstås – på snö och att jag kan bege mig ut och fånga fler ögonblick med ljusinstallationer. Det är inte bara Kalmar gatu-park som förgyller den mörka årstiden, jag såg även vackra ljus i trädgårdar här omkring. Dem ska jag smyga ut och fota en kväll också.

Anmaja

2 comments
  1. Så vackert med stjärnorna! Jag undrar, hur gör du när du tar foton i mörker med lysande föremål. Använder du blixt? Jag ska köpa mig en digitalkamera en vacker dag och jag vill gärna ha råd och tips redan nu.

  2. Arvidsdottern – Tack! Detta foto tog jag utan blixt eftersom jag bara ville ha de ljus som fanns där. Dessutom kan aldrig blixten lysa upp särskilt långt, kanske tio meter på sin höjd. Det Du bör tänka på när Du tar ett sånt här foto, för att inte få rörelseoskärpa, är att ha ett stativ och då menar jag inte ett sånt på tre ben och som kostar skjortan. Jag höll bara kameran mot en grind som var intill. 🙂
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.