GRATTIS på Annadagen!


Anna för 40 år sen

Skulle bara in och säga GRATTIS till alla Annor idag den 9 dec och jag har INTE lagt surströmmingen* i blöt! Jag nöjer mig med de plastinbakade, gör en god sås och kryddar med salt och kryddpeppar. Så ska det ju vara illgröna ärtor till förstås. Hur jag gör med potatisen berättar jag inte nu, ifall det är nån LCHF:are här.

* 11/12-08: Så klart det inte är surströmmingen som ska läggas i blöt – det är ju lutfisken. TACK för påpekandet, Herta och Lisa. Jag var väl mer än lovligt snurrig när jag skrev det!

Anmaja

2 comments
  1. Lägger Du surströmmingen i blöt? Vi andra lägger lutfisken… Jag gillar dock surströmming fast inte till jul. Har dock hört att det är gott med surströmmingslåda som alternativ till strömmingslåda och att man kan ha det på julbordet utan att folk fattar.

  2. Herta – Tack för påpekandet! Och jag fick just mejl från en arbetskompis som också hade uppmärksammat mitt feltänk. Att inte fler har skrivit nåt, när det nu var ett 60-tal som läst? Surströmming är jättegott och den är synd att lägga i blöt!
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.