Hansa City


Grått och kallt i Kalmarsund

Hansa City är nya namnet för köpcentrat ute vid IKEA. Kvarteret Bilen eller IKEA-området kallat i folkmun fram till idag då? De hade en namntävling för något år sen och jag fattade aldrig vilket namn som vann, kanske det var just Hansa City? Naturligtvis var jag med och tävlade, men jag minns inte vad jag föreslog.

I dagens Barometern på webben står om affärscentrumet som håller på att ta form och om alla nya butiker som ska komma. I morgon öppnar bla Rusta, Sova och Hemtex och jag bara undrar – handlar vi så mycket? Hur ska det gå för alla stora affärskomplex som poppar upp? Och hur ska det gå för Kvarnholmen, som dessutom kostar pengar att besöka med bil numer?

Det kan vara svårt att ändra namn så här efter ett par år. Jag minns när Epa blev Tempo och sen byte namn till åhléns hur många som i åratal efter det sa Epa. Kanske nån gör det fortfarande?

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.