Glad en liten stund


En gång var det sommar i vår stad
Floras kulle – Kalmar

Jag har haft en lista på jobbet i över en månad där mina jobbar-kompisar fått anmäla sig till att gå och äta på Jenny Nyström, stadens restaurangskola, som vi brukar besöka en till två gånger per år. Jag bokade bord tidigt, då det är svårt att få en tid som passar. Det kändes väldigt långt fram i tiden, men idag är vi framme.

Ringde förut för att säga exakt antal och även meddela att en av oss vill ha laktosfritt. Det var inga som helst problem och jag vågade mig då på att göra en förfrågan för egen del eftersom hon jag pratade med var så trevlig. ”Man vill ju inte vara till besvär”Jag undrade om jag även kunde byta ut en efterrätt i den färdiga menyn (se den här över – kommer snart när jag hitta den på nätet…) att i stället för pannacotta få en kopp kaffe och en knäcke eller nåt liknande då jag inte äter sötsaker. Kändes lite dumt, men hon frågade då om jag inte i stället ville ha lite frukt med grädde för det lät tråkigt med en knäckemacka.

Bara det lilla gjorde att jag kände mig glad och lite upprymd inför kvällen. Lättroad, javisst. Jag gick småtrallande till garderoben och plockade ut vad jag ska sätta på mig innan jag far iväg och då ringde telefonen.

Säg den glädje som varar i evighet? Det var försäkringsbolaget som ville veta lite närmare om varför jag ramlat i vattnet, hur det gick till, varför jag fotade så sent, vad jag skulle göra med bilderna och blablablaaa. I morgon ska de ha ett möte och ta beslut, men hon sa precis som den jag först talade med när jag gjorde anmälan. De ersätter inte saker om man inte blir sjukskriven mer än femton dagar.

Jag är dj*kligt glad att jag inte blev sjukskriven också! F*n!

Anmaja

2 comments
  1. Fy vad jag tycker detta är orättvist! Du faller i sjön och slår dig halvt fördärvad och får dina saker förstörda och så gäller inte försäkringen?? Vad ska man då ha en försäkring till??? 🙁

  2. Arvidsdottern – Jo man kan undra, men nu har jag en allriskförsäkring om det skulle hända igen. 🙁
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.