När blir det fullt?


Höna på torget i Värnamo – juni 2008

Kan det bli för mycket på vebben? Allt som skrivs, alla bilder, allt som sparas. En tokig fundering förstås, men jag kom på det för en tid sen då jag läste om storegate.se och diino.se som låter oss spara våra filer på nätet utan kostnad, som en säkerhet ifall datorn kolapsar Jag tänkte att om alla la ut allt de har sparat från sina egna burkar så blir det mycket. Blir det tungt? Kraschar det nånstan eller stöter man huvet i allt när det blivit riktigt mycket där ute på webben?

Så här skriver PC för alla:

Både Storegate och Diino låter dig nu spara dina filer på nätet utan kostnad.

Nu får Diino konkurrens. Företaget har sedan länge erbjudit en gratis näthårddisk. Du lagrar alltså information på deras hård­diskar – och kommer åt den via en vanlig webbläsare. Poängen är att du har en säkerhetskopia om din egen hårddisk kraschar, och du kan även låta andra människor komma åt dina dokument.
Konkurrenten Storegate har haft samma tjänst mot betalning, men nu lanserar de även ett gratisabonnemang. Upplägget är detsamma som hos Diino. Du får två gigabytes utrymme utan kostnad. Behöver du mer får du betala.

Undrar om det är nåt man ska använda sig av?

nmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.