Toa med lock och lucka


Katt på räcke – 2006

Den gamla kattlådan var för liten, locket skavde nog i huvet när Lusse skulle in och göra sina behov, så jag har sett mig om efter en ny stor, men de har varit så dyra. Så var jag på öB och kollade, hittade en stor för bara 150 spänn och den har en vipplucka, vilket den andra inte hade. Därmed hamnade en massa sand utanför – verkligen jättejobbigt.

Nu var det bara att lära honom att öppna luckan. Det vaaar inte så bara. Hum, hur skulle jag göra? Tvinga honom, nej. Locka honom genom att själv krypa in, ha, ha, en omöjlighet ju.

På badrumsdörren hänger en sopborste som stoppar att dörren stängs igen helt, där har han tagit tassen och öppnat, dragit dörren mot sig och kunnat gå in. Men så är det ju inte tänkt med en sån där vipplucka. Han ska ju bara gå mot den med huvet så öppnas den inåt när han går in och ut på väg ut.

Han verkar inte ha fattat nåt, för han har försökt öppna luckan mot sig, knäppa Lussebullen! Han skrapar och väsnas med klorna på luckan och river och sliter och tror den ska gå upp.

Idag när jag – hum, som vanligt – satt vid datorn hörde jag välkänt krafsande i sand, jag smög in och tittade. Jo han hade tagit sig in på rätt sätt, det utgår jag från då det inte hörts nåt från hans väg in. Jippi – han tog sig även ut med att bara putta huvet mot luckan.

Gullekatt, min Lussekatt är inte heldum!

Anmaja

5 comments
 1. Tittar in och önskar Dig en trevlig helg:)
  Vilken fin bild på katten. Ja, han lär sig fort, Lussekatt.

 2. Tack! Önskar Dej en trevlig helg också Wenona!
  Anmaja

 3. Hej på dig Anmaja. Ser att din duktiga kisse gör framsteg med den nya kattlådan. Det är bra. Undrar om mitt kattskrälle skulle fatta nåt så avancerat..? Han har ännu inte fattat att man bör gräva ner det man gör på lådan om man är en fin katt. Å andra sidan kan han öppna garderobsdörrar och gå in där han är portförbjuden och det är väl lite smart, eller hur? 😀

 4. Arvidsdottern – Jo han går in genom luckan, men jag har ännu varken sett eller hört hur han gör. Jag tror ju att han gör det på rätt sätt eftersom det inte hörs nåt, men jag är inte säker på om den lille knäppkatten öppnar luckan mot sig med tassen. Då blir det nog svårare att komma ut, men jag ska se om jag kan smyga på honom nån gång och kika.

  Öppna garderobsdörrar tycker jag är intelligent att kunna! Är man så smart behöver man inte gömma sitt bajs. 🙂 🙂

  Anmaja

 5. Hejsan! Vilken duktig kisse :o) Kram Petronella

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.