Arbetslös


Till vänster i bild låg Kungsljuset,
daghemmet jag jobbade på för 30 år sen.
Huset i mitten är också rivet till förmån för ett nytt som är på gång.

Jag är glad för mitt jobb, jag har bara varit arbetslös en gång och det var för trettio år sen. Det var när vi just flyttat ner från Stockholm och de hade anställningsstopp på länssjukhuset här i stan. Jag ville bara jobba med sjuka barn, men fick efter ett par månader jobb på ett dagis, att vara extraresurs till en kille som heter Mattias. Jag hejar fortfarande på honom! Vet inte om han minns mig, men jag tror det, hans mamma gör det i alla fall.

Det var jobbigt att vara arbetslös, jag sökte till och med som brevbärare. Vi annonserade också efter dagbarn och en mamma med en riktig busunge var hemma hos oss och kemin stämde inte alls så det blev inget med det. Skönt tyckte vi nog alla, särskilt vi som hade öppen planlösning i vårt alldeles nybyggda hus och inte ville ha lekstuga i ’salongen’.

Jag hör om Volvos nedläggning i radio, på teve och läser om det i tidningarna och jag tänker på alla tusentals anställda som får gå. Vart är vi på väg? Varför blir det så här? Jakten på pengar, tjäna, tjäna, flytta allt utomlands.

Sitter jag säker? Hur säker sitter jag efter snart trettio år i vården?

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.