Tupplur

Bild kommer
Här sitter jag och funderar – snart är det påsk igen…

Minns när jag var barn, upp till sex-sju år tror jag, och vi skulle gå bort på kvällen så ville mamma att jag skulle ”sova middag”för att orka vara uppe under kvällen. Vi kanske skulle till bekanta eller till IOGT-möten. Ja jag är faktiskt uppvuxen med IOGT. Gick själv med som 14-åring och fick svära en ed. Vore kul att veta nu hur den löd? Jag gick ur när jag var nitton och hade gjort upptäckten att det faktiskt fanns något mellan att vara helnykterist och alkoholist, till mammas stora förskräckelse.

Jag hade oftast jättesvårt att sova där jag låg i min säng och snurrade runt, men jag fick väl ändå lite välbehövlig vila kanske? Var detta kanske bara ett sätt för mamma att få lite lugn och ro en stund? Slippa sin spralliga dotter med alla nyfikna frågor om allt och inget?

När jag var strax efter 30 började jag att sova middag igen. Kanske bara ligga och vila en stund, men ofta somna en halvtimme eller två på förmiddagen när barnen gått till skolan och innan jag själv skulle iväg och jobba på eftermiddagen. Vissa perioder minns jag att jag var totalt utpumpad och jättetrött.

Jag har fortfarande såna trötthetsperioder, eller bara enstaka dagar. Idag är en sån dag och jag har varit kvällstrött senaste veckan. Halv fyra lutade jag mig bakåt i sängen och sa till Lussebullen som redan låg där att nu vilar vi lite. Jag somnade direkt och vaknade till några gånger men såg aldrig vad klockan var. Drygt tre timmar senare steg jag upp och fixade nåt att äta. Kommer jag att sova nåt i natt med värken och en så lång tupplur?

Anmaja

3 comments
  1. Hej, tittar in och önskar Dig en fin fredag och en trevlig helg.

  2. En tupplur är väl bland det bästa som finns. Jag tror nog att du sov bra på natten ändå…?
    Ha en trevlig helg så hörs vi lite då och då. 🙂

  3. Wenona & Arvidsdottern – Tack, önskar detsamma tillbaka och en tupplur är inte dumt, men när den blir tre tim lång kan det bli problem att sova på natten – och det blev det. 🙁
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.