Tjärö

Utvecklingsdagarna på Tjärö var bra, förutom att jag trillade i spa´t. Vi hade tur med vädret, fick rätt hyfsad mat, skön säng för min del, bra rumskamrater, bra gruppindelning och bra upplägg på det hela, kanske lite ont om tid för redovisning och diskussion.

Tjärö är en vacker ö med en anläggning för konferens med vandrarhemskänsla, STF som driver det tror jag. Vi åkte med Stensö-Buss på tisdagsmorgonen och ner till Järnavik för transport över med liten fiskebåtstyp. Vi fick kaffe o macka när vi kom fram och uppdelades i grupper och jobbade, blandat med kanoting för de som ville, femkamp som bara var fyrkamp och promenader.

På kvällen samlades alla och gick gemensamt upp och åt middag och underhöll varann. Vid halv tolv var bastun på bastuflotten nere vid stranden klar. Jag tänkte inte bada, ville bara åka med i ekan till flotten, det var bara ett hundratal meter och jag skulle kliva i… Jag ramlade, for i vattnet och innan jag var uppe vid ytan hann jag tänka på mobilen i fickan, kameran i handen, ficklampan i band runt halsen, kläder skor, men först av allt tänkte jag på att jag måste få luft.

Jag fick luft, jag kom upp ur vattnet, allt gick föfärligt fort och jag var genomblöt. Mina rumskamrater följd mig hem, jag bytte om och kollade de tekniska prylarna som badat med mig. Det var bara den billiga ficklampan som funkade. Inköpt enbart för denna resa då de sa att det vore bra att ha – så att vi inte av misstag klev i en koblarra. Det gick omkring såna där långhåriga kossor där.

Efter att ha plockat i sär så mycket jag kunnat av mobil och kamera och torkat i fönstret över ett varmt element under natten, så har jag fått i gång kameran, men mobilen är helt död. Ekonomisk katastrof, men jag får vara glad att jag inte slog i huvet i stället för alla feta mjukdelar, på lår, rumpa, överarm och vissa delar av den redan värkande ryggen.

Anmaja

6 comments
 1. Att man inte kan släppa iväg dej på längre trippar utan cykel att hålla dej i. Vad ska grannarna tro???
  Men lite får man bjuda på kan kanske det bli en ”gladtavla” så småningom.

 2. He, he, he, Marita, varför var Du inte med och höll ordning på mig? 🙂 En gladtavla med huvet under vatten och benen sprattlande där över skulle nog bli – glatt! 😉
  Kram till Dej!
  //Anna

 3. Hihi Det där verkar ha varit en riktigt trevlig upplevelse förutom doppet. 😉 Det var kanske inte så skönt heller. Fast du hade ju kläderna på. Du hade tur att inte kameran förstördes också.;) Har du ingen drulleförsäkring som du kan utnyttja så du kan köpa en ny?
  Det var trevligt att få höra om dina utflykter.
  Kossorna var väldigt söta i alla fall.

 4. Jag undrar jag varför du alltid måste bada med kläderna på. Nej men allvarligt talat, det var ju ett elände att du skulle trilla i vattnet och slå dig så. Tur i oturen att du inte bröt nånting. Synd på den fina mobilen. Du får väl göra som jag gjorde, fynda en ny mobil på Tradera.

 5. Hej, kikar in och önskar Dig en trevlig helg. Hoppas Du mår lite bättre nu efter det ofrivilliga doppet. 🙂

 6. Berit – Dorinda – Wenona – Tack för era kommentarer, jag har inte lika ont längre men kunde inte cykla så jag får vila så sakteliga. Hade ingen drulleförsäkring. *sur* Trodde den ingick i hemförsäkringen jag har genom facket. Hade noll koll. 🙁
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.