Energitjuvar


Såld röd keramikskål och Guldkyckling

Det finns människor som tar så mycket energi av andra att det inte är bra, inte sunt, inte hälsosamt. Till viss gräns kan man stå ut, men ibland säger det stopp och hur backar man? Hur drar man sig ur en sk vänskap där den ena bara tar och aldrig ger? När man känner att den andre inte är lyhörd och man bara krymper. Känns som om man inte är längre, ingenting.

Hur länge orkar man bara lyssna? Att verka förstående? När mäktar man inte längre hålla kontakt?

Vill verkligen betona att det i min omgivning, i min vänkrets IRL eller på nätet, inte finns någon som tar min energi så totalt som jag skriver om, men under livets gång har jag stött på några och även hört andra som gjort det. Jag tror inte att man bör engagera sig för mycket, men kanske hålla viss kontakt. Eller är det bäst att bryta helt? Jag är osäker på vilket.

Detta läste jag om för en tid sen och det väckte mina tankar.

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.