Vikt

Jag har tänkt att jag ska väga katten igen. Han hade ju gått upp ett helt kilo på ett år och jag trodde att han stannat på 6,3 kg. Men när jag i våras, efter mycket hej å hå, fick honom på vågen så vägde han sjuuu och tre! Det är lite bökigt att få honom stilla så länge att jag hinner läsa av vågen, jag har ju en sån där gammal ”skolsköterskevåg”, med ståplatta och en vippvåg i midjehöjd.

Men jag kom på hur jag skulle göra! Ofta när jag duschar så ligger han på toalettlocket och väntar till jag är klar. Men ibland så sitter han på vågen och väntar. På vippgrejset där upp har jag oft lite kläder liggandes och handdukar och en massa annat – om jag ska vara ärlig. Sånt som inte borde vara där alltså. Så jag började med att plocka bort allt det där och så ställde jag in vågen på 7,3 kg. Sen var det bara att hoppas att just denna gång skulle han sätta sig.

Jag beväpnade mig med tålamod och tänkte att det kan ta flera dagar, nu när han dessutom säkert kände på sig att nåt var i görningen. Men vilken tur jag hade! Redan första försöket satte hans sig på vågplattan och jag kunde läsa av. Jag behövde inte ens röra vågen – han hade inte gått upp ett hekto ens sen förra vägningen! Han håller stilen och hans matte också. *L*

Anmaja

3 comments
  1. Jag brukar väga mig med och utan katt och sen räknar jag ut mellanskillnaden som är kattens vikt. Måste dock säga att din metod verkar roligare. 😀 Jojo, min bjässe till katt, väger ungefär som din kisse. Hans kompis Jolle är betydligt lättare.

  2. Hej på dig, sitter och läser gamla inlägg på keramik i fokus och hamnar här! På din blogg som verkar vara helt i min stil:)))) Här blir det fler besök! Vilken bjässe till katt du har:) Hörs igen.

  3. Dorinda – Jo det går ju bra på Din platta digitala våg 😉 Men inte så lätt att hålla kattskrället under ena armen och föra våggrejen som ska vippa rätt med andra. 🙂
    Anna-karin – Tack för att Du gillar min blogg. Jag kikade in på Din men hittade inget som jag kunde läsa, det var kinesiska för mig. 😉 Kul att Du hamnade här i alla fall och Du får gärna fortsätta läsa!
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.