Herr Gårman

Läste i början av sommaren att folk klagade över att ”Herr Gårman”är en man – alltså skylten som visar att ”här går man”- övergångsställ med vita ränder i gatan. Det var diskriminerande och på något ställe skulle skyltarna göras om. Kan det vara sant? Så oerhört fånigt tycker jag. Att vilja ändra på ett bra koncept. ”Fru Gårman”funkar ju bara inte och hur ska det bli med ”Arbetare på vägen”? Ja jag bara undrar.

Jag har här över gjort ett eget förslag på en kvinna som gräver. Helt sonika ändrat på den ursprungliga bilden med en man. Enkelt för mig, men en dyrbar historia om det skulle ske i verkligheten.

Skylten ”Påbjuden gångbana”föreställer vad jag kan se ett litet barn som håller sin far eller annan manlig varelse i handen. Går inte mammor ut med sina barn? Eller två vuxna? Skulle kanske vara två män som gick och höll varann i hand? Och vem sitter egentligen på skotern på skylten ”Påbjuden led för terrängfordon”? Och slutligen så är det en herrcykel på skylten för cykelbana – var ska jag cykla?

Ibland går det väl lite för långt i könsdebatten?

Anmaja

6 comments
 1. Jag gillar verkligen din bild av arbetare på vägen. Du är bara för rolig! Den bilden skulle jag vilja se på plats. 😀

 2. Dorinda – Tack, jag gjorde den tidigare i år och har kanske visat den förut. Men idag när jag gick från jobbet kom jag att tänka på det igen.
  Anmaja

 3. Gunilla – Visst blev den rättså bra om jag får säga det själv. 🙂
  Anmaja

 4. John, ja det var en jättebra skylt!
  Såna skulle vi ha! Kanonbra. *gillar*
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.