Sill, grill, gubbar och grädde!


Ett lätt sommarmellanmål

Jag har saknat sill och grill men inte gubbar och grädde denna sommar. Kanske jag ska ta några sillbitar med i helgen. Jag börjar så smått fundera på maten nämligen, det är ju Hallnäshelg med Vinlottorna vetja. Grill blir det fredagskvällen och kräftor på lördagen. Som treditionen kräver. Nåja, det är mest praktiskt att spara de frysta kräftorna så att de kan nyttjas som kylklamp under tiden de sakta tinar.

I år har jag tagit ett svårt beslut, njae förresten det var kanske inte så svårt för det kändes nästan nödvändigt. Jag har känt den senaste tiden att jag inte vill cykla detta år. Det är ca sju mil upp och jag har brukat ta cykeln med upp på bussen till Borgholm eller ända upp till Byxelkrok och sen cyklat därifrån. Då har det bara blivit ca fyra mil och det har varit lagom för mig.

Men nu har jag lånat bil (gissa vems?) och tar alla cyklisters packning i den. Känns så himla skönt att kunna lasta in och bara fara iväg. En sån frihet kände jag ofta då jag fortfarande hade min gamle orange VOLVO kvar!

Anmaja

4 comments
  1. Kikar in en sväng. Mellanmålet ser ju gott ut.

  2. Wenona – Tack, det var gott och för länge sen uppätet. 🙂
    Anmaja

  3. Du verkar ha det bra i sommar. Sill kan jag också längta efter ibland.

  4. Mellanmålet ser smaskigt ut. Ja, det måste vara en enorm frihetskänsla att ha en bil att bara susa iväg med. Ha en superduper-fin dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.