Rastlös


Vid poolkanten

är rastlös i värmen, vet inte vad jag ska göra, men antar att jag borde ta mig ut på nåt sätt? Så tänkte jag på morgonen och så drog jag med Lussekatt ut. Han protesterade inte direkt, men han hade heller inte visat några som helst tecken på att vilja gå ut. Vi var ute en timme.

Sen åt vi lunch, han sin go´mat, den blöta mjuka lilla klicken han får efter att ha kommit in helskinnad. Och jag kall lax i en sallad med mycket fet sås till. Sen cyklade jag iväg och lyssnade på bok till Sommarprogrammet började och jag slog över till radion på mobilen.

Sen har jag förberett middag till i morgon kväll då syrran och svågern kommer. Jag har gjort köttfärsbiffar och ska ha potatissallad av färskpotatis, rödbetor, fetaost, sallad, ruccola och lite annat gott i den. Potatisen är delvis de som jag har skördat idag på balkongen! Jag petade ner tre potatisar tidigare i sommras och visste inte när de skulle vara färdiga, men nu var blasten helt nerblommad och torr så jag kollade. Jo där fanns sexton miniminipotatisar!

Funderar på om jag ska baka en LCHF-tårta också. Recept från ”mia_kia”på Kolhydrater iFokus:


Foto ”mia_kia”

Choklad- och nöttårta

EN tårtbotten – räcker till 3-4 personer.
(Gör tre satser till ca 12 personer)

50 gram smör vispas med två äggulor och en skrapad vaniljstång blandas i tillsammans med 70-% smält choklad, 1 dl vispgrädde, 120 gram mald sötmandel och 0,5 tsk bakpulver.

Grädda i ca 15 min i 175 grader

Dela kakan i tre bitar – eller baka tre satser för större tårta.

Fyllning ett: Mosade färska eller frysta hallon.

Fyllning två: Vaniljsås av: 200 gram mascarpone, 2 äggulor och en knapp tsk ekologiskt vaniljsocker

Släng över välvispad grädde och plutta på med hallon!

Anmaja

4 comments
 1. Hejsan! Vilka fina bilder. Den på chokladtårtan gör mig hungrig. Den ser verkligen god ut. Tänk att du blir rastlös i värmen. Jag blir bara slö! 😀

 2. mums…
  har fixat en ny länk till ond-testet nu:
  Kram Gunilla

 3. Oj vad du frestas.. Måste nog ut på affären och inhandla lite ingredienser 😉

 4. Dorinda – Ja jag vet inte var jag ska göra av mig när det är så varmt.
  Gunilla – Ska kolla…
  Berit – Ser gott ut ja…
  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.