Sommar och huvudbry


”Nu vill jag vara i fred…”

Jag har sett till att jag ska komma ihåg att lyssna på Sommarprogrammet varje dag genom att sätta min mobil att larma två min i ett. Jag har ändå missat flera och ska gå in på SR:s sida och lyssna i efterhand. Idag var det en läkare som pratade, han var både rolig, intressant och spelade hyfsade låter.

En del dagar har jag inte lyssnat för att den som har pratat inte har varit bra de första tio-femton minuterna. Det gäller att de första plattorna – ja musiken alltså, förr var det ju plattor – är bra och inte störiga. Och jätteviktigt att prataren fångar min nyfikenhet, annars kan det kvitta.

Räkna ut detta tal: 111111111 x 111111111 =
Det är nio ettor i bägge talen och kolla svaret noga när Du räknat ut det – lite kul va? Men vem kommer på att räkna ut sånt här?

Anmaja

3 comments
  1. Din väntan är över. Förväntar mig många kommentarer och besök från mitt number one fan! 😉

    http://petterochper.se

  2. Vilken gosig bild på Lussekatt. Jättefin. Helt otroligt med det där talet. Jag trodde inte mina ögon när jag såg summan. Talet 9 är ju intressant på många sätt. Har du tänkt på att alla talen i nians tabell blir 9 om man slår ihop siffrorna?

  3. Dorinda – Visst är han fin när han ligger där med tassen över ”ansiktet”! Jo nians tabell har jag lagt märke till att det blir nio på alla tal. Lustigt.
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.