Lånta fjädrar


Vy från Stensö idag också – från min cykeltur häromdagen

Har varit i Krusenstiernska och sett en fars – Lånta fjädrar – med lokala förmågor och Sussanne Reuter, Peter Dalle och Robert Gustavsson i kväll. Sen bjöd jag mina vänner på middag här och vi kunde sitta ute, även om Anne fick ha en pläd runt kroppen. Jag bjöd på griskött kryddat med bla en blandning som innehöll chili och kakao. Det var lite annorlunda men inte alls fel. Till hade jag gjort en potatissallad med bla olja, vinäger, sallad, lök, nötter och riven parmesanost. Efterrätt intogs inne med te/kaffe och jag hade bara skurit kivi, melon och frysta hallon och blandat Turkisk yoghurt med Keso till. Gott!

Att så ”stora kändisar”kommit till ”lilla Kalmar”var tydligen stort för Robert Gustavsson som ville sätta ostkusten på ”teaterkartan”. Jag tycker det hela var mycket löjligt, som om vi inte hade god teater i vår stad redan innan han kom här och kom!? Flera sommarteatrar, Byteatern, Kalmar teater och så sist och störst Kalmarsalen. Lite stöddigt att tro att vi inte har nåt att komma med här. Han hade sagt att vi inte behövde åka till västkusten för att se teater mer.

En fars är ju oftast förutsägbar och det var även denna, men hade några poänger och det är ju alltid kul att komma ut och se lite folk och få skratta. *L* Krusenstiernska trädgården är dessutom som gjord för uteteater och solen strålade från en klarblå himmel! Det kunde knappast bli bättre och såna toppartister som Dalle och Reuter därtill. Ja okej, Gustavsson också då…

Anmaja

7 comments
 1. Är ute på bloggpromenad och lämnar ett spår efter mig. Önskar dig en bra vecka!
  Kram Gunilla

 2. Gunilla, tack för att Du tittar in iband! 🙂
  Anmaja

 3. Det är nog så, Anmaja, att stockholmare mest känner till vad som händer och sker just i Stockholm.
  Jag tycker att ni verkar ha mycket att välja på i Kalmar. Nu tittar solen fram här. Jag hoppas den hittar fram till dig också.

 4. Dorinda – Ja nu vet jag inte var Gustavsson är från egentligen, men han har tydligen sommarhus på Öland sen år tillbaka. Jag vet inte varför han bara såg det som västkusten hade nåt att ge på sommaren. 🙁
  Önskar Dej en skön dag, jag tar ut cykeln och hoppas slippa regn – Det är minst sagt ”ostdigt väder” här, se mitt nästa inlägg här över. 🙂
  KRAM – Anmaja

 5. Vilka vackra och fina byggnader ni har i Kalmar. Ja, som jag såg via länkarna i inlägget.
  Ha det gott 🙂

 6. Wenona – Tack, ja Kalmar är en fin liten stad. Kul att Du följde länkarna! De syns så dåligt, jag ska försöka göra streck under, men det lyckas inte alltid.
  Hadebra – Anmaja

 7. Testar igeeeeeeeeeeeeen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.