Småhosta – astma


Ser Du vad detta är? Förbjuden frukt, ja.
Inget för mig längre och det är inget som helst offer.

Nu har jag slarvat med astmamedicinen igen och det får jag sota för och bör därför vara noga med mina inhalationer. Fy på mig! Jag har haft småhosta och varit hes i halsen, ja var annars? Det har pågått ett par dagar och direkt när jag kände det ökade jag upp min astmamedicin, från nästan inget, eller i alla fall alldeles för lite till dubbel dos. Känner förstås skillnad, men det är lite segt denna gång. Borde kolla med min PEF-mätare, det var jag så noga med förr.

Det är ca 18 år sen jag fick diagnosen Astma, men jag måste ha haft det några år innan så som jag andades tungt och som det pep i bröstet vid ansträngning. Men ingen fattade vad det var, ingen sa nåt och själv hade jag ingen tanke på detta. Visserligen hade jag eksem som barn och fick hösnuva i tonåren så det borde ju inte ha varit så förvånande att jag skulle få astma i yngre medelåldern?

Jag räknar med att eksemet inte kommer att komma tillbaka och att den sk hösnuvan är nästan borta – jag tål ju Lussekatt! Astman hade jag svårt att acceptera när jag fick diagnosen och att jag bör vara noga med både Oxis turbohaler och Pulmicort vet jag, men ändå slarvar jag då jag mår så bra – när jag tar den dos min läkare sagt att jag ska ta.

Anmaja

2 comments
  1. Jag gissar att det är nån sorts paj men vad det är som ligger uppepå kan jag inte se. Det kanske inte är nån paj utan en tallrik cornflakes med mjölk från 1600-talet?
    Jag hoppas att du sköter dig nu med din astmamedicin så att du snart mår bättre. Kram och hej från mej!

  2. Dorinda – Cornflakes med mjölk från 1600-talet, Du e rolig Du! Men nu har jag svarat Dej på MSN som Du vet så jag skriver inget mer här… 🙂
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.