Stjäla och åka


Stulen blomma…

Att stjäla bilder på nätet är säkert jättevanligt, att sen lägga ut de stulna bilderna på nätet är oerhört klumpigt! Visst har jag stulit bilder utan att fråga om lov – men jag har aldrig tagit privata foton och lagt ut på nätet som om de vore mina. Jag anger alltid källan, ibland har jag mejlat och frågat om lov. Ibland har jag fått svar, ibland inte.

På Seniorkontakten – ett forum för äldre – har jag just sett att en ”gubbe”lagt ut en bild som jag tog hemma hos mina vänner i februari i år. Jag blev knottrig, magen snurrade, huvet dunkade… Jag kände mig oerhört KRäNKT! När jag såg bilden kände jag igen den direkt som min, men var ändå tvungen att leta upp den och se att den låg på Photobucket och då har jag med all säkerhet även plockat in den nån gång i vintras på SK. Jag har skrivit till mannen i fråga och även skrivit ute i hans tråd om orkideer att bilden är min – jag väntar med spänning på reaktioner!

Nu är jag packad och klar och vädret lovar hittills sol och värme. Väntar bara på att tiden ska bli lagom att promenera ner till centralstation. Sen bär det iväg, iförstaklass som var billigare, skönt – till väst!

Anmaja

3 comments
  1. Så hänsynslöst att stjäla någons privata foton. Jag hoppas ”gubben” får skämmas för vad han gjort.
    Jag hoppas också att du får en skön mini-semester.

  2. Ha en trevlig semester!

  3. Dorinda – Ja jag var just inne – sitter på biblan i Halmstad – och kollade om han svarat. Han skrev ett sk ”SK-mejl” och bad om ursäkt, men inte offentligt så att alla såg. Surgubbe 🙁 tänkte jag. Hittills är minisemestern perfekt!

    Gunilla – Önskar Dej detsamma, men det är väl inte Din tur än?

    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.