1 kr 40 öre


Jag gillar bilar – foto från Kalmar slott förra året!

Jag har varit chaufför i natt och hämtat ett gäng strax utanför stan. Jag satt vid datorn då de ringde och sa att jag fick komma när jag ville. Det är bra att inte ligga av sig med körningen så jag passar på vid alla de tillfällen jag kan att ratta en bil eller mindre buss, ja en sån som jag får köra med vanligt körkort alltså. Fick ”beröm”för min körning och jag gillar ju det och känner mig helt kolugn som förare. Det var bara lite struligt med lyset, för när jag åkt några hundra meter upptäckte jag att jag inte såg instrumentpanelen så jag fick stanna vid ett gatlyse och försöka se vilka knappar och rattar jag skulle få igång det på. Allt gick bra och vi kom även hem helskinnade som vi förväntat förstås.

Jag har alltid tyckt om både bilar och bussar, ja tåg också för den delen, och när jag var ung och fortfarande bodde i Stockholm lockade busschafföryrket. Jo det är sant! Men jag såg det nog som ett ouppnåeligt mål… Vet inte riktigt varför, men det kan ha bidragit att jag var så dålig på matematik. Biljetten för en zon kostade då 1 kr 40 öre och jag visste att jag skulle få problem med växeln och att räkna och ge tillbaka rätt i storstadens rusningstrafik. Jag valde att gå Barnsköterskeskolan i stället. *L*

Anmaja

2 comments
  1. Vilka fina bilbilder. Tänk att du drömt om att bli bussförare. Det hade jag aldrig gissat. Jag är övertygad om att du hade klarat dig utmärkt. Jag var också dålig i matte men klarade att jobba som butiksbiträde då och då. Man lär sig det där. Det är ett väldigt enkelt sätt man räknar på.
    Jag önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  2. Dorinda – Visst är det häftiga bilbilder. Jag hade kompisar som jobbade i affärer på loven, men det var inget jag vågade mig på, just för det här med pengarna… ;-(
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.