Stavgång


Vallmo utanför åby Mejeri – Galleri i Ljungbyholm

Jag har varit stadd med bil några dagar, men bara behövt köra ett par vändor, så den har mest stått och blivit pollendammig här ute på parkeringen. Idag skulle jag lämna in den på verkstad ute vid flyget och hade tänkt hänga på cykeln. Men den lämnade jag in igår för den har låtit så konstigt ett tag nu. Vet inte om nåt är löst, kedjan som skramlar eller nåt annat. Skönt att få den genomgången innan semestern då jag hoppas på många goda cykelturer både hemmavid och på öland.

Det har börjat blåsa, ja närapå storma, men jag tänkte att en promenad hem efter jag lämnat bilen inte kunde vara fel. Jag uppskattade vägen högst en halvmil. Kanske bara 3-4 km? Det var svårt att räkna ut på kartan. När jag packade mig iordning mörknade det på väldigt i fjärran och när jag körde iväg kom några fina stänk. Djädrar anåda, tänkte jag, men regnjackan låg fint i ryggsäcken så det borde inte bli några problem. Och ska man bara hem gör det inget att bli blöt, eller hur?

Jag lämnade bilen, drog ut stavarna, proppade en bok i öronen och började min vandring/stavgång. Regnet höll sig helt bort och solen tittade i stället fram flera gånger och blåsten yrde bakifrån. Det var riktigt, riktigt skönt att gå hem. Det tog 59 min exakt.

Anmaja

Pssst… Jag vann inget vin igår…

3 comments
  1. Skönt att vara ute och promenera. Och vilka fina vallmor Du har med här idag. Vackert.
    Ha det gott 🙂

  2. Vilka fina vallmoblommor. Såna gillar jag väldigt mycket. Starkt jobbat med stavarna. Synd att du inte vann nåt vin den här gången.

  3. wenona och Dorinda – Det är nåt speciellt med Vallmo. Jag kan inte minnas att de alltid varit så stora, men jag minns antagligen fel… Promenaden var så skön! Jag som i vanliga fall inte gillar att gå!?
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.