1260º


Svart flätat fat – ett minne blott…

Tänk att ynka 60 grader kan vara för mycket! Skillnaden på perfekt och totalt misslyckat. Jag satte en ugn tillsammans med Maritas grejer igår. Vi hade kommit överrens om att bränna rätt varmt för att oxiderna skulle bli bra. Vad jag inte tänkte på var att min svarta lera bara kunde gå till 1200… Två fat, som jag var dj*kligt nöjd med föll ihop som pannkakor! Det ena var ett kavlat slätt fat och det andra var det här över. Det skulle få en svart lite blandk yta, påminnande om järn. Flätade järnstänger, vad sägs om det va? Men icke sa nicke, nu står det platt, helt utjämnat i verkstan. Jag var särsklit nöjd med just detta flätade då det var så rejält!

Anmaja

5 comments
 1. Det var väl synd att det blev misslyckat. Men jag tänkte på en sak kan du inte kalla dem för karottunderlägg i stället? 😉
  Berit

 2. Ojojoj Anna
  Tycker riktigt synd om dig. Vad trist….och inte kan du skylla på någon annan heller…eller…*L* Går det inte att använda till någonting alls?? Idag är det inte strandväder precis. Bra, då får jag lite uträttat hemma innan jobbet i natt. Ta ett djupt andetag och gör om dina grejer, glöm det som var. Ger bara negativt energi som stjäl orken. Väntar på att få se ny alster.
  Nu på lunch jag snart ska gå……..
  kram och hej då fr emM

 3. emM – att jag inte kan komma på vad det står för? Jag grubblar varje gång jag ser det. emM? Nåväl, ett misslyckande igår – nu har jag brutit ihop och gått vidare, så är keramiklivet. Jag kan hänga upp det som en tavla…
  Anmaja

 4. Berit – Ditt inlägg kom först nu, Du skriver nog på en annan dator? Jag var tvungen att godkänna det först. Jo jag tänkte på karottunderlägg själv också, men det är inte tillräckligt platt. Det står upp på ena sidan… Jag har faktiskt gjort såna karottunderlägg tidigare. 🙂
  Anmaja

 5. Har märkt det. Men det händer bara ibland. Förstår inte varföt 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.