Tåg, buss eller vad?


Borta bra men hemma bäst – Kalmar gamla vattentorn

Moster Margareta var förhållandevis pigg och samma glada – faktiskt lite gladare och mer ödmjuk än vanligt – gamla moster som vanligt. Jag var där i ca fyra timmar och tiden gick fort och vi satt och pratade och fikade. Sen hämtade svågern mig, han verkade stressad. *L*

Syrrans fest var trevlig och det var kul att träffa folk som jag bara hört talas om innan. Kvällen var skön och vi var ute hela kvällen – till myggen kom. Dessa djäkla små kryp! Flera gäster åkte hem, men vi var ett gäng som gick in och fortsatte festen där. äldsta dottern höll ett mycket bra tal, men jag själv bara krystade fram en sång som vi alltid brukar sjunga och läste mitt lilla tal med nervösa kluckningar… Ja ja, tanken var god och talet fick hon tillsammans med flera gamla svartvita bilder som jag skannat in och skrivit ut.

Dagen efter var jag bra seg, fastän jag bara hållit mig till vin, men det blev nog en hel del. Syrran och jag cyklade bort till Lotta och Bosse och där var även Kusin Vitamin. De skulle snart åka till Stockholm igen så vi pratade bara en stund och sen åt vi rester hos syrran innan svågern skulle in lite ärenden i Värnamo. Jag sa att jag kunde åka med och promenera fram till tåget skulle gå. Jag trodde det skulle gå 16:08, men jag upptäckte att jag sett fel och det var i stället 16:52. Vädret var ju fint så jag satte mig på ett fik och läste en tidning.

När jag kom upp till stationen sa de att tåget var ca 20 min försenat och sen sa de 25 min till. Det blev sammanlagt 75 min och buss insatt efter en massa olika besked. Som tur var hamnade jag på den bussen som skulle gå direkt till Kalmar. Informationen var mycket dålig. Jag hade börjat bli hung men det fanns ju inget att äta på bussen.

När vi kom innan Hovmantorp blev vi dirigerade runt på en massa småvägar för det var skogsbrand och den både syntes och kändes lite svagt. Jag var hemma nästan två timmar senare än planerat och ska kolla upp ersättning från SJ!

Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.