Periodare


Tänk att körsbärsblommorna är så färgglada!?

Jag är lite av en periodare när det gäller en massa saker, bla att drömma intensivt och mycket. Vaknar oftast helt slut och är fortfarande kvar i drömmen. För ett tag sen hade jag en sån intensiv dröm och den handlade om att lägga in barn vid överbeläggning…

Det började med att jag varit ledig, då när jag hade semester och varit i Stockholm, och kom på morgonen till jobbet. Jag kom senare för det var storstädning på gång, nybonade golv som vi inte fick gå på. Jag kom från ett håll och blev precis motad, fick inte gå in, så jag backade och skulle gå runt och in en annan väg. Då kom en läkare från andra hållet som bara stövlade in, trots att det stod skyltat att det ännu inte var torrt. Typiskt den personen, tänkte jag…

På natten drömde jag att jag var på jobbet och den här läkaren, som jag för övrigt tycker är både trevlig och duktig, kom in på det rum som jag sitter och jobbar, på barnmottagningens bibliotek. Läkaren sa att vi var tvugna att röja undan lite där jag satt, för det skulle in en patientsäng och en föräldrasäng då det var överbeläggning inne på 25:an.

Jag höll på att gå i taket! Men det var ingen idé att säga emot. Jag knorrade förskräckligt och tyckte det var helt idiotiskt att lägga in en patient som dessutom skulle hållas strängt isolerad på biblioteket – inne på mottagningen! Rummet har varken, fönster ut, bara till korridoren, har ingen toalett och inte ens ett handfat! Jag skulle inte kunna jobba där då och mitt skåp som jag låser in mina kläder och väska fick jag lov att utrymma helt, till förmån för patienten med förälder.

Jag undrar varför jag drömde så här? Att samma läkare kom igen i drömmen som också hade klampat in på det nybonade golvet är kanske inte så konstigt – men varför i skutton skulle denna patient in hos oss?

Anmaja

2 comments
  1. Tänk att du kommer ihåg så mycket av dina drömmar efteråt. Jag brukade också göra det förr men nu kommer jag sällan ihåg något. Jag kan minnas något litet precis när jag vaknar men när jag försöker minnas mer är det som det flyr iväg från mig. Mystiskt.

  2. Dorinda – Ja det blir lite konstigt när jag sen kommer till jobbet och ser den läkaren, men personen i fråga vet ju inget. 🙂 😉
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.