Helger i klump


Trappor spå söder

Oj så många helger det klumpade ihop sej samtidigt, Valborgsmässoafton, Första maj och Kristihimmelsfärdsdag. Kändes som jag inte riktigt hann fatta vad det var, men nu är det ju vanlig helg igen, lördag/söndag, så jag kan ta det lugnt. Det måste vara väldigt ovanligt att Kristihim och första maj infaller på samma dag och vi som är nu levande personen får inte uppleva det igen, men kanske våra barnbarn? Jag hörde att de talade om det på radion och minns inte när det var förra gången och när nästa krock infaller.

Värmen försvann på valborgsmäss och vi cyklade aldrig ända upp till Värsnäs. Men efter vi hade ätit middag här cyklade vi i alla fall en liten sväng och hamnade på ängö, där de tände bålet just då vi kom. Ingen sång och inga lotter, det var med andra ord helt okej.

Första maj, igår, kom Oscar hit lite före nio och vi såg barnteve och spelade spel och läste. Vid elva gick vi till keramikverkstaden och han fick kavla lite lera och fixa saker och vid tolv gick vi till Vilgot och fick knäckemackefika. De var lite blyga en stund, men sen lekte de jättebra i flera timmar. Vi promenerade in till Larmtorget och såg bla Anki och Pytte som förstamajtalade. De fick glass och sen gick vi genom stadsparken där de lekte och sparkade boll. Vid femtiden kom Jonassonen och hämtade Oscar.

Jag tycker att dagen gick så fort och det var så bra att Oscar och Vilgot kunde träffas. Jag skulle ha Oscar här lite idag också men det blev ändring på det så vi får väl se hur det blir i morgon. På söndag kommer han när Jonasson ska på fotboll på Fredrikskans, Trelleborg-Kalmar spelar. Undrar vilket lag han håller på?

Anmaja

3 comments
  1. En fin och trevlig helg önskar jag Dig.

  2. Vilka fina bilder från Söder. Kul att det finns så gammal bebyggelse bevarad. Kul också att du har det trevligt med Oscar. Hoppas du får en fin lördag och söndag och att din rygg inte ska plåga dig. Själv har jag fått en muskelsträckning av nåt slag på baksidan av axeln och det gör riktigt ont ibland.

  3. wenona och Dorinda, tack för kommentarerna! Visst är det fint med alla gamla kåkar på söder! Jag hoppas de får vara kvar länge än. Muskelsträckningar är inte kul, hoppas den går snabbt över!?
    Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.