Helgdagar


Tinnas saffranspäron – mums!

Nu är det Valborgsmässoafton och förstamajhelg. Jag är ledig torsdag förstås, men jobbar klämdagen, fredag. Imorgon kommer Anne med familj hit och jag ska bjuda på en kycklingrätt jag rev ut recept till ur ett reklamblad häromdagen. Ska göra en sallad till och så ska jag googla på laktosfri efterrätt, med lite sötma. Har inte ätit sött sen 17 januari, med ytterst få undantag.

Efter maten ska vi om vi orkar och känner för det cykla upp till Värsnäs och se när de tänder valborgmässobålet ute i vattnet vid halv nio. Då har det hunnit bli lite mörkt och det är roligt tycker vi, det ger en annan känsla. Här i Kalmarsundsparken tänder de redan vid 18…

På torsdag, första maj alltså, ska Oscar komma hit och jag hoppas vi kan hitta på nåt kul ihop. Jonassonen ska hjälpa sin far att måla huset. Vad gör man en hel dag med en fyraochetthalvåring?

Anmaja

3 comments
 1. Hej Anna Hoppas att du känner dig bättre. Tja vad göra med en fyraåring. T ex ta och sätt dig och titta på foton när hans pappa var liten och kolla hur det var då? Pussla går kanske bra också? Ta en promenad med Lussebullen? Baka något smaskigt som chokladbollar? Göra play-do lera eller blanda till gips och måla det? Ta med honom till din lerstuga och knåda lite? Går ner till vattnet om det är fint väder. Kan ju vara spännande och se hur det är denna årstiden. Går ner till nya museet? Egentligen tror jag att du redan har plan för den dagen eller hur….*L*
  Hoppas ni får en bra dag………Cykla försiktigt lite på tå …kram och hej då fr emM

 2. Önskar dig en skön 1 maj!
  Kram Gunilla

 3. Monika – dagen gick så fort, tack för tipsen i alla fall. Vi var hemma ett par tim och sen gick vi till keramikverkstaden och sen till kompis med fyraårig son och de lekte och hade jättekul. Vi var inne och såg Anki och Pytte på Larmtorget, köpte glass och lekter i stadsparken…

  Gunilla – TACK det samma skulle jag sagt, men jag får önska en skön vanlig helg nu i stället.

  Anmaja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.